Australia: Tre nye artister klare for Australia Decides 2022

Foto: Cem Deniz Şahin

Den australske nasjonale utgaven av «Eurovision: Australia Decides» vil gå av stabelen i februar, og nå har den australske kringkastingen SBS annonsert de tre neste artistene som vil delta. De første tre ble presentert i slutten av oktober.

De tre som ble presentert i denne gruppen er  America’s Got Talent og The Voice Australia finalisten Sheldon Riley, den Adelaide-baserte jentegruppa G-NAT!ON og Andrew Lambrou som er en stor stjerne på sosiale medier.

Sheldon Riley.

Avantgarde Sheldon Riley fikk først oppmerksomhet som deltaker og finalist i The Voice Australia i 2019. Med sitt unike utseende og sin krystalldraperte maske, har hans fremførelse av «Frozen» av Madonna fått over 14 millioner visninger på YouTube. Da Sheldon stilte på audition for America’s Got Talent fikk han ros fra både Simon Cowell og Sofia Vergara. Han røk dessverre ut i kvartfinalene. Sheldon har funnet sin plass på den australske musikkscenen som en fremtidsrettet popballade-sensasjon. Forvent noe spektakulært fra Sheldon Riley!

Sheldon Riley synger ‘Frozen’ | The Voice Australia 2019

 G-NAT!ON

 G-NAT!ON er en R&B/pop-gruppe bestående av Taylah, Isla, Mateja, Rylee, Alessia og Emma. For to år siden deltok de på en audition ved Australian Company of Performing Arts, der de gjorde suksess. Dette gjorde at de kunne begynne å spille inn singler og en EP. Jentene ble for alvor kjent i Australia da kom med i The Voice Australia tidligere i år. Under coaching av Rita Ora kom de helt til finalen. Låtene deres er kraftfulle vokalt sett med mye attitude og harmonier. Her kan vi forvente mye girl-power.

G-Nat!on med finalelåta fra The Voice – Mad About You

Andrew Lambrou

Andrew er en gresk-kypriotisk singer/songwriter som bor i Sydney. Han ble først lagt merke til da han la ut en cover av My Immortal av Evanescence på sin egen YouTube kanal. Som 17-åring prøvde han seg i The X Factor Australia, der han kom seg til topp 20. Å passere 2 millioner visninger av coveren av dusk till dawn var ett stort øyeblikk for Andrew. Det var da han begynte å lure på hva fansen kom til å si om hans egen musikk. Etter å ha signert med City Pop Records, slapp han debut-singelen Throne i april i år.

Andrew Lambrou – Throne 

Eurovision — Australia Decides 2022 

Den 26. februar 2022 skal Australia velge sin representant til Eurovision Song Contest 2022. Konkurransen sendes direkte fra Gold Coast Convention and Exhibition Centre i Broadbeach, Queensland.

Ti artister skal i ilden, og finalen skal ledes av Myf Warhurst og Joel Creasy, som også er Australias kommentatorer.

Vinneren skal avgjøres ved 50% seerstemmer og 50% jurystemmer.

Del:
Relaterte artikler