Sverige: Presentasjon av årets Melodifestival-artister – Del 1

Moa «Cazzi Opeia» Carlebecker. Foto: Julia Dansarie

Fredag morgen avslørte SVT og Melodifestival-redaksjonen de første 14 artistene som deltar i Mello 2022. De neste 14 bidragene avsløres onsdag 1. desember.

De neste dagene vil vi presentere disse artistene. Her får du vite hvem artisten eller gruppa er, hva låten deres heter, hvem som har skrevet låten og annet som er relevant til bidraget.

Vi starter med Anders Bagge, Cazzi Opeia og Omar Rudberg.

Anders Bagge – Bigger Than The Universe

Anders Bagge er nok mest kjent som komponist, tekstforfatter, musiker og plateprodusent. Han har også lang fartstid som dommer i den svenske utgaven av Idol. Tidlig på 90-tallet var han med i gruppen Legacy of Sound, før han gikk over til å skrive og produsere låter for andre artister. Noen av artistene han har skrevet og produsert låter for er Janet Jackson, Celine Dion, Madonna, Enrique Iglesias og Ace of Base. Bagge har også hatt en fot innenfor i Eurovision-verdenen. I 2010 produserte han Azerbaijans bidrag DripDrop og i 2012 var han med på å skrive det Azerbaijanske bidraget When the Music Dies.

Anders Bagge sjunger på sitt bröllop

Som sanger er Anders ganske fersk. At han er musikalsk, har han jo bevist når han har skrevet og produsert musikk. Men han har ikke sunget mye offisielt. Det var før han ble med i Masked Singer i Sverige. Der skjulte han seg i kostymet Sjöbjörnen. Etter å ha deltatt i Masked Singer, overvant han frykten for å bruke sin egen stemme. Det resulterte i at han ønsket å prøve seg i Melodifestivalen.

Bigger Than The Universe blir Andres Bagges debut i Melodifestivalen, mens låtskriver-teamet bak låta er langt fra noen debutanter. Låta er skrevet av Thomas G:son, Jimmy Jansson, Peter Boström og Bagge selv. G:Son har skrevet hele 62 låter til Melodifestivalen, og nærmere hundre låter til ni nasjonale uttakinger til Eurovision Song Contest. Jansson har tidligere vært med som artist, men tilhører nå de mest framgangsrike låtskriverne i Melodifestivalen. Boström er mest kjent for oss nordmenn som låtskriver på det norske bidraget i Eurovision i 2012, Stay med Tooji. Han skrev også Euphoria sammen med G:son.

Låta Bigger Than The Universe er en skikkelig feel good-låt, som kommer til å kjennes bra i sjelen og i hjertet.

Cazzi Opeia – I can’t get enough

Cazzi Opeia, eller Moa Anna Carlebecker som hun egentlig heter, er DJ, singer/songwriter og artist. Artistnavnet kommer fra stjernebildet Kassiopeia. Cazzi Opeia ble tidlig oppdaget og signert av plateselskapet Macho Records. Der ga hun ut sin første singel I Belong To You. Dj Tiësto fanget opp låta og remixet den på sitt album Club Life. Slik ble den en stor hit, og Cazzi Opeia ble ett kjent navn globalt. Etter å gitt ut egen musikk i syv år, startet hun i 2017 å skrive låter for andre. Hun er nå en av de mest etterspurte låtskriverne innen K-pop, etter å ha skrevet låter for K-pop idoler som BTS, Twice, Red Velvet og Enhypen. I 2021 vant hun prisen for Årets Internasjonale Framgang ved Musikkförläggarnas prisgala.

CAZZI OPEIA & JIN X JIN – BATMAN & ROBIN

I can’t get enough, blir Cazzi Opeias Melodifestiveldebut. Låten er skrevet av Bishat Araya, Jakob Redtzer, Paul Rey og artisten selv. Paul Rey kjenner vi fra Melodifestivalen 2020 og 2021, der han var med som artist. Bishat Araya er en kommende stjerne som også har fått benevnelsen Best New Artist og har millioner av streams. Redtzer er låtskriver og produsent hos Baggpipe Studios i Stockholm. Han har skrevet og produsert låter for og med blant annet Basshunter, Anastacia, Lillasyster, Felix Sandman og Astrid S.

Låten I Can’t Get Enough er en sterk poplåt som gjør deg glad og som du ikke kan få nok av. Den ble skrevet på en låtskrivecamp i sommer, og Cazzi og teamet bak følte allerede der og da at de hadde en sterk låt. Her kan vi vente oss både fest og håpefullhet.

Omar RudbergMoving like that

Omar er ingen debutant i Mello. Dette blir hans tredje forsøk på å komme seg til Eurovision Song Contest. Første gang han var med var i 2017, da i boybandet FO&O sammen med Oscar Enestad og Felix Sandman. De varmet også opp for Justin Bieber og One Direction. Andre gang var i 2019, da som soloartist med låten Om om och om igen. Han gikk dessverre ikke til finalen, men låta ble allikevel en hit i Sverige. Han deltok også i Talang 2010, men kom seg ikke videre til semifinalene. Omar har det siste året utmerket seg som skuespiller også. Han har gjort stor suksess i rollen som Simon i Young Royals på Netflix. Serien har gjort stor suksess i Europa, noe som kanskje kan tale til Omar sin fordel, om han skulle gå seirende ut av Melodifestivalen 2022.

Omar Rudberg med Om om och om igen

Moving like that blir tredje gangen gildt for Omar Rudberg. Låta er skrevet av Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug, Kristin Marie og Omar selv. Blomberg er en låtskriver og produsent fra Ten Music Group. Det samme er Amanda Kongshaug. Kristin Marie er en norsk singer/songwriter som har gått på LIMPI. I 2018 var hun med på å skrive vinnerlåta til norske Idol, Before I Go som ble sunget av vinneren Øystein Hegvik.

Låten Moving Like That er en dansbar låt, en låt Omar umiddelbart følte at «yes, this is the one». Her kan vi forvente oss dans, energi og en herlig opptreden.

I morgen kommer presentasjonene av Klara Hammarström, Tribe Friday og John Lundvik. 

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien