Hva med Kim Wigaard og Farida..?

Vi fortsetter å grave i siste nytt på ryktebørsen foran MGP 2022. I dag ser vi nærmere på to artister som potensielt kan være klare for vårens vakreste eventyr.

Får vi et gjensyn med Kim?

Et navn som har blitt nevnt i flere kriker og kroker gjennom høsten er vokal coach og tidligere MGP-deltager Kim Wigaard.

Kim har vært semifinalist i Idol, Top 40 i The Voice og dommer i TV NORGE-programmet «All Together Now». Han har jobbet i inn- og utland, og deltatt i musikal, revy, opera og kabaret. Han har sunget i Den Norske Opera og Ballett, jobbet i New York. Han har bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York.

Kim og Maria deltok i delfinale 2 i MGP 2020. Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

I 2020 deltok Kim i Melodi Grand Prix sammen med Maria Mohn og låten «Fool For Love». I etterkant gjorde de et intervju med oss i ESC Norge der Kim fortalte at han hadde vært blodfan av MGP siden han som ung gutt hørte Dana International synge «Diva». I det samme intervjuet stiller både Kim og Maria seg åpne for å delta i MGP igjen.

Ryktebørsen virker å peke til at Kim skal være aktuell for MGP 2022, men at han denne gangen vil stå alene på scenen.

I desember er Kim på juleturnéen «Julefantasti» med sin gode venninne Sandra Lyng, og forrige fredag slapp han sin nyeste singel «Desemberregn».

Hva med den talentfulle Farida?

Farida Louise Bolseth Benounis er en talentfull R&B-artist fra Gjøvik, utdannet ved LIMPI, Lillehammer Institute of Music Production. I 2016 vant hun «Forbildeprisen» under by:Larm. Farida har spilt på Øya-festivalen og på SXSW i Texas, som er en av verdens største musikkfestivaler. Hun har også vært omtalt i det New York baserte musikkmagasinet, The Fader og Billboard Magazine.

Tidligere i år ble sangen hennes «Do About It» valgt ut som finalist i The John Lennong Songwriting Contest- 2021 i USA.

Etter utdannelsen ved LIMPI brukte Farida mye tid på å skrive ny musikk. I fjor slapp hun EP og ble listet på NRK P3 med låten «IGotBetterThingsToDo».

MGP-klar?

I et intervju Farida gjorde med NPSmusic i fjor ble MGP et tema, og på spørsmål om hun så for seg å delta i konkurransen svarte hun:
MGP har alltid vært fest og moro siden jeg var liten, og det er alltid spennende å se hva som er med og ikke minst hvem som vinner selve Eurovision fordi det kan slå alle veier. Når det kommer til egen deltagelse så er det ikke min kopp te slik sett, men det blir gøy å følge med i år uansett, og jeg er fan av programmet.

Selv om hun i fjor sa at MGP ikke var hennes kopp te, dukker allikevel Faridas navn opp på ryktebørsen som en aktuell kandidat foran 2022-sesongen.
Dersom man følger hennes Instagram har det kommet vage hint om en pause frem til neste år på grunn av jobbing med andre ting.

Artisten vil hverken bekrefte eller avkrefte MGP-ryktene, og det i seg selv er ganske spennende for oss som leker MGP-detektiver. Hun er uansett en spennende artist man bør sjekke ut!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien