Sverige: Presentasjon av årets Melodifestival-artister – Del 2

TribeFriday (f.v: Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann og Isak Gunnarsson). Foto: Miranda Fredriksson

Fredag morgen avslørte SVT og Melodifestival-redaksjonen de første 14 artistene som deltar i Melodifestivalen 2022. De neste 14 bidragene avsløres onsdag 1. desember.

De neste dagene vil vi presentere disse artistene. Her får du vite hvem artisten eller gruppa er, hva låten deres heter, hvem som har skrevet låten og annet som er relevant til bidraget.

I dag presenterer vi Klara Hammarström, Tribe Friday og John Lundvik. 

Klara Hammarström – Run to the hills

Klara Hammarström ble vi først kjent med i SVT-serien Familien Hammarström, som kretser rundt Klara, hennes store familie og deres liv og store hesteinteresse. I 2019 fikk Klara sitt store gjennombrudd med låten You Should Know Me Better. Dette blir Klara sin tredje gang på Melodifestival-scenen. Første gang var i 2020 med låta Nobody og andre gang var tidligere i år med låten Beat of Broken Hearts. Under årets Mello kom hun til finalen og endte på en god sjette plass. I mai 2020 ga hun ut låten The One sammen med Mohombi.

Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts

Bidraget Run To The Hills blir Klaras tredje deltagelse i Melodifestivalen, faktisk tredje året på rad. Låta er skrevet av Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov og Klara Hammarström. Jimmy ”Joker” Thörnfeldt har blitt en habil låtskriver til Melodifestivalen. I 2021 var han med på å skrive låtene til Emil Assergård, Eric Saade, Alvaro Estrella og ikke minst vinnerlåten Voices med Tusse. Samtidig var han med på å skrive Elena Tsagrinous El Diablo, årets bidrag fra Kypros. Noe som tilsier at han i årets ESC faktisk konkurrerte mot seg selv. Anderz Wrethov var faktisk også med på å skrive både Voices og låtene til Emil og Alvaro. I tillegg står han bak hele 23 bidrag i Melodifestivalen, og har bidratt på noen norske MGP-låter, som for eksempel Wild med Raylee og Talking About Us med Lisa Borud.

Klara mener selv at Run To The Hills kommer til å overraske publikum, og at det sikkert er noen som kommer til å bli sjokkert over at hun stiller opp med denne type låt. Og i år slår hun virkelig på stortromma med ett nummer som kommer til å bli større enn hva hun har presentert tidligere.

Tribe Friday – Shut me up

Tribe Friday består av Noah Deutschmann (vokal og gitar), Isak Gunnarsson (gitar) og Robin Hanberger Pérez (bass). Gruppa spiller en blanding av indierock, dansbar pop og emo, og de kaller selv musikken sin for independent bubblegum emo. Det kommende albumet et også kalt «Bubblegum Emo» De ser på seg selv som tre selvidentifiserende emo-tapere fra tre ulike småsteder i Sverige, som deler drømmen om å bli verdens største band. I 2020 ga de ut to EP’er kalt Chasing Pictures og Waiting For A Sign. De har tidligere vært nominert til Årets Gruppe på P3-guld.

Tribe Friday med sin nyeste singel – forward is the way out

Låta Shut Me Up er Tribe Friday sin Melodifestival-debut. Isak Gunnarsson, Robin Hanberger Pérez og Noah Deutschmann har skrevet låten selv, kanskje under pandemiåret? I ett tidligere intervju med P4 Jämtland sa Noah at pandemien hadde gjort underverker for skriveprosessen. De hadde klart å slenge sammen ett og ett halvt album på ca. 9 måneder.

Om nummeret i sin delfinale sier de at det kommer til å bli ett ekte Eurovision-show. Glitter, konfetti, pyro, Oscar Zia, han fra Lordi, moshpit…. Poenget er at de ennå ikke helt vet hva de stiller med på scenen, men at det blir episk.

John Lundvik – Änglavakt

Som for både Klara og Omar, er det også tredje gangen John Lundvik stiller opp i Melodifestivalen. Med seg i bagasjen har han en seier og en tredje plass. I tillegg til å være sanger og låtskriver, har John også utmerket seg som sprintløper. Men det var musikken han ville satse på, og karrieren hans startet for alvor da han var 27 år. Da komponerte han den offisielle låten til bryllupet mellom Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling, When You Tell the World You’re Mine. Han har også komponert musikken til filmene Snabba Cash og til tv-serien Empire. Han var også en av komponistene bak det britiske bidraget til Eurovision Song Contest 2019, Bigger than Us, som ble fremført av Michael Rice. John har også forsøkt seg i Melodi Grand Prix. Først Little Bobbi med United i 2012 og så On Hold med gruppen Shackles i 2013.  Begge bidragene ble imidlertid slått ut i delfinalene.

John Lundvik med The Mamas – Too Late For Love

Låten John skal konkurrere med i 2022, Änglavakt, er skrevet av Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors og John Lundvik. Anderz Wrethov er som skrevet under Klara sin låt, en av de som står bak flest bidrag til Melodifestivalen. I tillegg har han over 1000 millioner streams på låtene sine. Elin Wrethov er journalist og tekstforfatter. Hun er også søsteren til Anderz. Benjamin kjenner vi best som den ene halvdelen av Ben & Tan som skulle representere Danmark i ESC 2020 med sangen Say Yes.

Om sangen Änglavakt sier John Lundvik att det er som ett soundtrack for alle mennesker som er der for hverandre i tykt og tynt. Det kan være familie, en partner eller en bestevenn. Att sangen er på svensk ser han på som utfordrende, for å berøre på morsmålet er noe han elsker å gjøre.

I morgen kommer presentasjonene av Cornelia Jakobs, Niello & Lisa Ajax og Faith Kakembo.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien