Sverige: Presentasjon av årets Melodifestival-artister – Del 3

Faith Kakembo. Foto: Lukas Meijer

Fredag morgen avslørte SVT og Melodifestival-redaksjonen de første 14 artistene som deltar i Melodifestivalen 2022. De neste 14 bidragene avsløres sannsynligvis onsdag 1. desember.

De neste dagene vil vi presentere disse artistene. Her får du vite hvem artisten eller gruppa er, hva låten deres heter, hvem som har skrevet låten og annet som er relevant til bidraget.

I dag presenterer vi Cornelia Jakobs, Niello & Lisa Ajax og Faith Kakembo.

Cornelia JakobsHold me closer

For Cornelia Jakobs blir dette hennes solo-debut i Melodifestivalen. Hun har tidligere deltatt to ganger med jentegruppa Love Generation. For Cornelia er det å spille live for ett stort publikum en stor lidenskap, og hun lever og ånder for musikken. Organisk, filmatisk, følsomt og tidløs er ord som blir brukt for å beskrive både Cornelia og musikken hennes. Scenelivet er hun godt kjent med, da hun er datteren til vokalisten i The Poodles, Jakob Samuel. Siden barnsben har scenen vært hennes comfortsone. I tillegg til at hun deltar i Melodifestivalen, er Cornelia i full gang med å skrive debutalbumet sitt.

Cornelia Jakobs – Locked Into You (2018)

Låta Hold Me Closer er skrevet av Isa Molin, David Zandèn og Cornelia Jakobsdotter. Isa Molin er datteren til Mello-veteranen Bobby Ljunggren og plateselskap sjefen Maria Molin og har både egen artist- og låtskriverkarriere. I 2019 skrev hun låta Torn som Lisa Ajax deltok med i Melodifestivalen. Hun er også en av Cornelias beste venner. David Zandèn er musiker og medlem av bandet Wintergatan. Han spiller blant annet bass, keyboard, skrivemaskin m.m.

Hold Me Closer er en låt som betyr veldig mye for Cornelia, og en låt som faktisk skrev seg selv. Og som Cornelia sier: Vi kommer ha så in i hel…e kul!

Niello & Lisa Ajax – Tror du att jag bryr mig

For Lisa Ajax er dette fjerde gangen hun står på Melodifestival-scenen, mens for Niello er det første gang. Lisa startet sin karriere i Lilla Melodifestivalen i 2021 med låta Allt som jag har , men ble for alvor ett stor navn på popscenen da hun vant Idol 2014. I 2017 hadde hun sin debut i Melodifestivalen og hun deltok også året etter. Niklas Grahn Linroth , bedre kjent som Niello, er rapper og hip-hop artist. Han ble kjent med låta Svett, men fikk sitt store gjennombrudd med låta Legenden som solgte til 2 X platina og nådde en flott tredjeplass på de svenske hitlistene. Dette er Lisa og Niellos andre samarbeid. Tidligere i år ga de ut låta Ingen Annan sammen.

Ingen annan · Niello · Lisa Ajax

Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello” Grahn Linroth og Jesper Welander er det kreative teamet bak låta Tror du at jag bryr mig. Yvonne Dahlbom er låtskriver, musiker og musikkprodusent. Hun har deltatt som låtskriver i Mello tidligere, for Linda Bengtzing i 2020 og Ida Redig i 2018. Yvonne har også studert musikkproduksjon ved British and Irish Modern Music Institute i London og Advanced Music Production (AMPS) i Stockholm. Som låtskriver er Niello kjent for treffsikre og sjarmerende tekster. Han er signert hos Universal Music Sweden. Han har også gitt ut låter i samarbeid med Danny Saucedo og Robin Stjärnberg. Jesper Welander er musikkprodusent og låtskriver ved Playground Music. I 2018 var han med på å skrive Ida Redigs Mello-låt sammen med Yvonne Dahlbom.

Låta Tror du at jag bryr mig er en sterk, men glad poplåt, og som tittelen tilsier, en tøff låt med mye attitude. Den er også uptempo og du blir glad for å høre på den.

Faith Kakembo – Freedom

Faith Kakembo startet sin musikalske karriere i ett kirkekor da hun var tenåring, og studerte musikk ett år ved en folkehøyskole i Sverige. Hun ble oppdaget da hun var med i talentkonkurransen P4 Nästa i 2019. Hun vant ikke konkurransen, men ble hyllet av juryen for sin unike stemme. Ved siden av å være artist, jobber hun som anestesisykepleier. Dette blir Faith sin andre deltagelse i Melodofestivalen. Debuten kom i fjor, med låta Crying Rivers.

Faith Kakembo– Crying Rivers Melodifestivalen 2020

Låta Freedom er skrevet av Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund og Faith Kakembo. Laurell Barker er en Canadisk singer/songwriter. De siste årene har hun vært aktiv på låtskriver-fronten både i Melodifestivalen og for andre Eurovisionland. I Melodifestivlen har hun vært med på å skrive låtene til for eksempel Paul Rey, Hanna Ferm og Renaida. I 2019 var hun den første kvinnelige låtskriveren til å delta med tre låter i Eurovision Song Contest, Tyskland med Sister av Sisters, Sveits med She Got Me av Luca Hänni og UK med Bigger Than Us av Michael Rice, Den siste skrev hun sammen med John Lundvik. Anderz Wrethov er en av de som står bak flest bidrag til Melodifestivalen. I tillegg har han over 1000 millioner streams på låtene sine. Han har også bidratt på noen norske MGP-låter, som for eksempel Wild med Raylee og Talking About Us med Lisa Borud. Ulf Åke Edwin Hammarlund, kjent som Palle Hammarlund er låtskriver og mannen bak gruppa Dolly Style. Han har også skrevet Mello-låter for Mendez, Lillasyster og Tess Merkel.

Freedom beskrives som en varm og håpefull låt med en tekst som berører. Faith ser virkelig fra til å få fremføre denne fantastiske låten, og mener at det nå er dags for en ny start.

I morgen presenteres LIAMOO og Linda Bengtzing.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien