Eurovisionscenen i 2022 blir designet av Italienske designere

Foto: Maurizio Moro5153 - CC-BY-SA

I går ble det kjent at oppgaven med å designe scenen til Eurovision 2022 blir en inside job – det Italienske Atelier Francesca Montinaro skal få æren av å gi seerne og publikum en spektakulær scene.

Det var atelieet selv som delte de gode nyhetene på sosiale medier, der de sa at «Atelier Francesca Montinaro vil lage scenografien til Eurovision Song Contest Torino 2022-scenen! Det var en krevende prosess og et kappløp som holdt oss våken inn i de små timer. Men til slutt valgte RAI (den Italienske kringkasteren) oss. Vi mottar dette oppdraget med ære og vi vil jobbe for å levere en scene som viser italienernes sjel til Europa og til verden.

«Vi vil gjerne si mye, fortelle mer, men vi kan ikke avsløre noen detaljer. Fra nå av begynner måneder med intenst, men vakkert arbeid for å nå åpningen av denne tredje italienske utgaven av Eurovision

Det er ikke første gangen Atelier Francesca Montinaro designer en scene, fra før har de hatt designet på San Remo-festivalen i både 2013 og 2019.

Det er også første gangen siden 2016 at en kvinne får hovedoppdraget med å skape scenen for Eurovision.

Selv om Atelier Francesca Montinaro ikke slipper noen ledetråder om deres design for Torino-scenen, er det klart at deres kunstneriske tilnærming vil bringe noe annerledes til de typiske Eurovision-scenene de siste årene.

Hva tenker du om dette? Og hvordan vil du at PalaOlimipco skal se ut? Del gjerne dine tanker med oss.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien