Sverige: Presentasjon av årets Melodifestival-artister – Del 5

Samira Manners. Foto: Ida Fia Sveningsson

Da var katta ute av sekken, alle artister til Melodifestivalen er offentliggjort. Onsdag presenterte SVT de siste 14 artistene og låttitlene.

I denne serien presenterer vi alle som skal delta i Melodifestivalen 2022. Her får du vite hvem artisten eller gruppa er, hva låten deres heter, hvem som har skrevet låten og annet som er relevant til bidraget.

I dag presenteres Samira Manners, Danne Stråhed og Theoz.

Samira Manners – I want to be loved

Samira Manners er debutant på Mello-scenen, selv om hun har skrevet musikk siden hun var liten. Debutsingelen Do It All Again slapp hun i mai 2020, og ble da umiddelbart hyllet av svensk media. Siden det har hun sluppet mer musikk, og i 2022 kommer debutalbumet. Musikken gjenspeiler alltid hennes egne følelser. Dagen Samira fikk vite at hun var valgt ut til å være med i Mello, var hun i England hos sin farmor. Hun ble så klart veldig opprømt, men måtte ta seg tid til å forklare farmor hva Melodifestivalen er. Samira gleder seg stort til å møte publikum og tv-titterne.

Samira Manners – Do It All Again – debutsingel mai 2020

Samira Manners og Fredrik Andersson står bak låta I want to be loved. Fredrik Andersson driver Cardiac Records der Samira er signert. Andersson har blant annet skrevet låter til Badpojken og ikke minst If I were sorry som Frans vant med i 2016. Han skrev også Björn Ranelid og Sara Lis Mirakel som de deltok med i Melodifestivalen i 2012.

Låta I want to be loved beskrives som en nedstrippet låt med bra tempo. Det er en ganske personlig låt som handler om at man vil bli elsket og likt, noe mange kan relatere seg til. Det er en følsom låt, med ett budskap som berører.

Danne Stråhed – Hallabaloo

Danne Stråhed startet sin musikalske karriere som sanger i sin brors band The Chinox. 8 år senere startet han bandet Änglabarn som fikk sitt store gjennombrudd da de varmet opp for Queen. Etter en kort pause fra musikken, ble Danne med i dansebandet Wisex, før han gikk solo i 1996. Han har også stått en del på revyscenen. Hjemme i Sverige har han ett stort publikum, og har har utallige plasseringer på Svensktoppen. Det er absolutt ikke første gang han står på en scene , men det er første gang han står på scenen i Melodifestivalen.

Danne Stråhed & Dynamo – Cykeln e nyckelen 2013

Hallabalo er skrevet av Danne Stråhed, Fredrik Andersson og Erik Stenhammar. Fredrik Andersson driver Cardiac Records der Samira er signert. Andersson har blant annet skrevet låter til Badpojken og ikke minst If I were sorry som Frans vant med i 2016. Han skrev også Björn Ranelid og Sara Lis Mirakel som de deltok med i Melodifestivalen i 2012. Stenhammar er prosjektleder for plateselskapet Sonys Melodifestivalsatsning. Han har tidligere jobbet for bla Warner og har i tillegg vært musikkansvarlig for TV4 Idol, SVT Dansbandskampen og SVT Idrottsgalan.

Bidraget Hallabalo er en glad låt med positiv energi og er litt inspirert av ska og litt reggae beat. Det er en låt som vil Danne tror att man kommer til å ville dansa til. Han lover også live følelsen når han og bandet kommer på scenen.

Theoz – Som du vill

Theodor «Theoz» Haraldsson er ett stjerneskudd som endelig er gammel nok til å delta i Melodifestivalen. Han slapp sin første singel Het som 12-åring og musikkvideoen til denne ble den meste sette i 2018. Theoz er nå en av Sveriges største Tiktok-profiler med over 2 millioner følgere på sine kanaler. Til tross for sin unge alder, har han allerede gitt ut en EP, vært på sommerturné, opptrådt på TV og hatt hovedrollen i en langfilm. Nå venter Mello-scenen.

Theoz – Het (Official Video)

Teamet bak låta Som Du Vill er Tobias Lundgren, Tim Larsson, Axel Schylström, Elize Ryd og Jimmy «Joker» Thörnfeldt. Lundgren og Larsson har skrevet flere klassikere i Melodifestivalen, for eksempel Martin Stenmarcks Las Vegas, Alcazars Alcastar, Linda Bengtzings Alla flickor og Hur svårt kan det va?. Axel Schylström ble først kjent da han var med i Idol 2015, og dukket opp i Melodifestivalen i 2017 med sangen När Ingen Ser. Han er også kjent som foreleser og inspirator etter han gikk fra sykeseng til tv på noen få år etter en alvorlig brannulykke i 2012. Elize Ryd er best kjent som en av vokalistene i bandet Amaranthe, men i 2015 deltok hun i Melodifestivalen sammen med Rickard Söderberg med sangen One By One. Jimmy ”Joker” Thörnfeldt har blitt en habil låtskriver til Melodifestivalen. I 2021 var han med på å skrive låtene til Emil Assergård, Eric Saade, Alvaro Estrella og ikke minst vinnerlåten Voices med Tusse.

Som Du Vill handler om kjærlighet og nummeret kommer til å inneholde mye show og glede men også veldig mye dans.

I neste artikkel kommer presentasjonene av Shirley Clamp og Lillasyster.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien