Nå starter ballet i Nord-Makedonia!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

KRTV, den makedonske nasjonale kringkasteren, har i dag kunngjort at Nord-Makedonia vil velge sin Eurovision deltaker og påmelding for Torino via en nasjonal finale.

Balkan-landet vil gå tilbake til å bruke nasjonal finale for å finne sitt Eurovision-bidrag etter noen år med interne valg. Den makedonske kringkasteren har åpnet innsendingsvinduet for Eurovision 2022 og inviterer artister og komponister som ønsker å representere Nord-Makedonia i Torino til å sende inn bidrag. Frist for innlevering av sang er satt til 16. januar 2022.

Artistene må ha makedonsk statsborgerskap mens komponistene kan være makedonske eller utlendinger. Bidragene kan sendes via e-post eller vanlig post til den makedonske kringkasterens hovedkvarter i Skopje. MKRTV vil velge opptil 6 bidrag fra alle innsendte bidrag til den nasjonale finalen. Det makedonske bidraget for 2022 vil bli bestemt via en blanding av offentlig fjernavstemning og internasjonal ekspertjury.

I 2021 klarte ikke Nord-Makedonia å kvalifisere seg til finalen, da bidraget «Here I stand» med Vasil Garvanliev havnet på en 15.plass i semifinalen med bare 23 poeng.

Landet har konkurrert 20 ganger i Eurovision Song Contest og har kun kvalifisert seg til den store finalen 9 ganger. FYR Makedonia oppnådde sitt beste resultat i konkurransen i 2019 da Tamara Todevska ble nummer 7 i den store finalen i Tel Aviv.

La oss håpe de kommer enda høyere opp på lista i 2022!

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien