Norske Amanda representerer Hellas!

Amanda Tenfjord. Foto: Jonathan Vivaas Kise

ERT har annonsert hvem som får representere Hellas i Eurovision 2022, og denne gangen falt valget på Amanda Tenfjord fra Møre og Romsdal.

I november ble det kjent at Amanda var en av fem kandidater til å få representere Hellas. Hun konkurrerte blant annet mot Ilias Kozas, som fikk en sjetteplass med «Alcohol is Free» i Malmö. Nå er hun klar for Eurovision-scenen i Torino, for Hellas. Det ble gjort kjent i en pressemelding i dag.

Det hele startet med at Amandas manager fikk en henvendelse fra et gresk telefonnummer, og var usikker på om henvendelsen var seriøs eller ikke. Noen telefon- og zoom-samtaler senere var utkastet til et bidrag klart.

I pressemeldingen kommer det frem at Amanda har vært fan av Eurovision i lang tid. Familien hennes hadde en tradisjon på at de alltid inviterte masse venner, serverte gresk mat og lagde skikkelig fest. Poengskjema hadde de også. Amanda gleder seg veldig til å være med selv, men hun er også litt redd i forkant av den store opplevelsen.

Som vi har nevnt tidligere ble hun født som Amanda Georgiadis i Tennfjord i Møre og Romsdal. Det er altså der artistnavnet er hentet fra. Hennes far er gresk, og hun bodde i Hellas frem til hun var tre år gammel. Etter dette flyttet familien tilbake til Norge. I 2018 kunne trd.by melde at Amanda skulle turnere med Highasakite. Noen kjenner henne kanskje igjen fra The Stream i 2016, der hun nådde Topp 30.

Bli bedre kjent med artisten Amanda Tenfjord her:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien