«Ecstasy» er oddsfavoritt i første semi

Eline Noelia. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kvelden før sesongens første delfinale er debutanten Eline Noelia favoritt på oddsen til å vinne morgendagens delfinale. Men, det er en annen låt som er favoritt til å vinne selve finalen 19.februar.

Vi skal kanskje være varsomme med å legge for stor vekt på oddsen før vi har sett framføringene live. Men, siden vi ikke har noen live-framføring å forholde oss til før delfinalene er i gang har vi ikke noe valg.

Noen timer i løpet av torsdagen var Trollfest såvidt innom tronen på bettinglistene. Men i dag har Line Noelia og hennes «Ecstasy» tatt på seg ledertrøya. Eurovisionworld samler inn odds fra flere spillselskaper og anslår at låta Ecstasy har 43% sjanse for å få finaleplassen i morgen.

Dette er låta som internasjonale spillselskaper regner som favoritt i morgendagens delfinale.

Trollfest ligger ikke veldig langt bak med 35%. Deretter er det et ganske langt sprang med til tredje og fjerdeplassen.

Det er Mira Craig og hennes «We still here» som nå ligger på tredjeplassen med 13% vinnersjane. Nederst finner vi den garvede Eurovision koristen, og The Voice artisten Frode Vassel med «Black Flowers».

Samtlige låter i første delfinale har artistene enten skrevet helt selv, eller vært med på å skrive.

Dersom vi sjekker oddsen for hvem som spillselskapene anslår til å være favoritt til å vinne hele finalen og bli Norges representant i Torino i Mai, så er favoritten Elsie Bay og låta «Death of us» som hun har skrevet selv sammen med Jonas Jensen og Andreas Stone. Den anslås nå å ha 26% vinnersjanse, mens det merkelige «snakkis-fenomenet» Subwoolfers ligger på en andre plass med 18% vinnersjanse med låta «Give that wolf a banana».

Det er Elsie Bay som i morgendagens delfinale skal få presentere sin finalelåt «Death of us» iført en drakt som har ligget i NRKs arkiver i snart 60 år, mens er omsydd for å passe til Elsie uten bruk av saks.

Her kan du se en lengre direkte-strøm med Elsie Bay som vi i escNorge hadde sist onsdag:

Og under her er en spilleliste med alle intervjuene escNorge har gjort med alle delfinalistene:

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien