I kveld: MGP 2022 sparkes i gang

Mikkel Niva (f.v.), Annika Momrak og Kåre Magnus Bergh. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Den første semifinalen i MGP 2022 arrangeres i kveld, mens Litauen skal i gang med andre kvartfinale. Her får du alt om kveldens show.

La oss ta for oss det aller helligste for oss nordmenn først. Nemlig MGP. I går ble det klart hvilke to artister som møter hverandre i kveldens dueller. Duellene ble trukket av programleder Kåre Magnus Bergh, som i år får med seg debutantene Mikkel Niva og Annika Momrak.

Disse deltar

Først ut er Mira Craig, som skal i duell mot MGP-debutant Eline Noelia. Neste duell består av TrollfesT mot Frode Vassel. Som Mira har også Frode vært delaktig i norske Eurovision-bidrag. Han stod bak JOWST på scenen i Kiev, bak Rybak i Lisboa og KEiiNO i Tel Aviv.

Les mer: Din guide til MGP 2022

Bidragene som deltar i kveld er:

  • Mira Craig – «We Still Here»
  • Eline Noelia – «Ecstasy»
  • TrollfesT – «Dance Like a Pink Flamingo»
  • Frode Vassel – «Black Flowers»

I tillegg får direktekvalifiserte Elise Bay fremføre låten sin «Death of Us» i denne semifinalen.

Ingen ryker

Når de to duellene er gjennomført blir det en ny duell mellom de to vinnerne, og vinneren av den siste duellene går til finalen. De tre andre bidragene går alle videre til sistesjansen i februar.

Her finner du mye av det vi spiller inn under MGP 2022, så sjekk ut YouTube-listen vår med intervjuer både på norsk og engelsk.

Første semifinale i MGP 2022 starter på NRK1 og NRK TV kl. 19.50 i kveld.

Litauen velger også

Litauen gjør de seg klar for å sende seks av elleve låter videre til semifinalene. I kveldens program får vi blant annet se Ieva Zasimauskaitė, som fikk tolvteplass i Lisboa med «When We’re Old».

Alle bidragene kan du høre her.

Sendingen starter ti minutter etter MGP-finalen, men om du ikke vil prioritere Litauen fremfor Norge publiserer vi selvfølgelig resultatene på escnorge.no etterpå.

Flere detaljer om hvor og når sendingene starter finner du i vår kalender. Her finner du også lenker til en rekke av livesendingene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien