Finland: Låta til The Rasmus er ute.

The Rasmus - Foto: YLE / Venla Shalin

Forrige uke offentliggjorde YLE de syv artistene som skal konkurrere om å bli årets finske bidrag i Eurovision Song Contest i Torino.

Nå er det tredje bidraget offentliggjort. De resterende fire låtene slippes klokken 23:00 den 17, 18, 19, 20. januar.

Årets store overraskelse i Finland må nok sies å være rockebandet The Rasmus. De stiller med låta Jezebel, som er skrevet av Lauri Ylönen og Desmond Child.

THE RASMUS – JEZEBEL

THE RASMUS

Etter flere år med bønn, ønsker og håp fra fansen, har de endelig sagt ja, The Rasmus stiller i UMK. Bandet er ett av Finland mest populære, og er mest kjent i Norge for hitlåta In The Shadows. UMK har vært noe de har vurdert i flere år, men de har ikke følt at de har hatt den rette låta. Som de sier, UMK er jo tross alt en musikk-konkurranse, og da ville de vente til de fant den rette låta. Og den mener de at de har i Jezebel.

The Rasmus ble stiftet i 1994 i Helsingfors, og fikk sitt store gjennombrudd i Skandinavia i 2001. Etter en del utskiftninger i bandet, er nå Emppu Suhonen deres nye gitarist.

JURYENS BEGRUNNELSE

Herlig at ett av Finlands mest fremgangsrike band gjennom tidene deltar i UMK! Minst like herlig er det at låten er så bra. Rockeikonet Desmond Child som har skrevet Livin’ on a Prayer, Poison og I Was Made for Loving You, har vært med på å skrive låta. I Jezebel flyter 80-tallets rocketrender utmerket sammen med Lauri Ylönen og The Rasmus sitt identifiserbare, moderne sound, og bandets nye gitarist Emppu gjør helheten mer interessant.

YLE

LAURI feat. BLIND CHANNEL

Vokalisten i The Rasmus, Lauri Ylönen, hadde i 2021 ett prosjekt han kalte Bedroom Sessions på You Tube. Der spilte han unplugged versjoner av The Rasmus sine låter. I sommer spilte han inn sin versjon av Dark Side av Blind Channel og han fikk da Niko Moilanen og Joel Hokka til å bidra. Resultatet hører du her:

UMK

Sangene i UMK blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av den neste uken. Her er en liste over når låtene kommer ut:

  • 12.1. Cyan Kicks – Hurricane (ute)
  • 13.1. BESS – Ram pam pam (ute)
  • 16.1. The Rasmus – Jezebel (ute)
  • 17.1. Younghearted – Sun numero
  • 18.1. Olivera – Thank God I’m An Atheist
  • 19.1. Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua
  • 20.1. Isaac Sene – Kuuma jäbä


Finalen holdes i år i Logomo i Åbo, den 26. februar klokken 21:00.

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien