Brendan Murray tilbake i Irland

Foto: Luca Truffarelli / Eurovision.tv

I dag starter Irland med å offentliggjøre låtene som skal kjempe om å få representere Irland i Eurovision.

De to første låtene er nå ute. Rachel Goode skal delta med «I’m Loving Me». Låten er skrevet av Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Johan Mauritzson og Anna Engh.

Det andre bidraget er det tidligere irsk Eurovision-deltaker Brendan Murray som står for. Låten heter «Real Love», og er skrevet av Darrell Coyle og Brendan selv.

«Real Love» er ennå ikke ute på YouTube, men kan høres på SoundCloud her.

Det hele startet tidlig på morgenen i et radioshow med den irske radio- og TV-verten Ryan Tubridy, kalt The Ryan Tubridy Show. Der ble de to første av de seks sangene spilt, og senere i uken spilles de andre låtene.

Alle seks sangene skal så fremføres på hans talk show i februar, The Late Late Show. Det irske talkshowet The Late Late Show er verdens nest lengstvarende talkshow på sene kvelder, etter amerikanske The Tonight Show.

Irland har rekorden med flest seire i Eurovision Song Contest, nemlig syv seire! De seks av disse seirene var på 80- og 90-tallet. De siste årene har resultatene vært meget varierende for den lille grønne øya – la oss håpe de kommer sterkere tilbake.

Hva tenker du, har du troen på at Irland kan komme tilbake med en god låt og erobre Europa igjen?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien