I kveld: MGP 2022 sin andre delfinale sparkes i gang

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Den andre semifinalen i MGP 2022 arrangeres i kveld, mens Litauen skal i gang med sin siste kvartfinale. Her får du alt om kveldens show.

Så er vi inne i den andre uka av Melodi Grand Prix. Vi har fire artister som skal kjempe om en finalebillett, samt en forhåndskvalifisert som skal fremføre låta si for første gang. Torsdag denne uka ble det offentliggjort at programleder Annika Momrak har blitt smittet av Corona. Les mer om dette her. Derfor ser det ut som at sendingen denne uka vil bli ledet av programlederne Mikkel Niva og Kåre Magnus Bergh.

Farida. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Disse deltar

Først ut er Lily Löwe mot Steffen Jakobsen. Begge er debutanter til årets Melodi Grand Prix, men mange husker kanskje sistnevnte fra Idol 2013 der han kom på en respektabel 3. plass. Her blir det rock mot country. Siste duellen blir med Farida mot Daniel Lukas. Disse er også debutanter i Melodi Grand Prix. Sistnevnte var med i Melodi Grand Prix Jr. i 2013 med låta «Tiden går fort».

Les mer: Din guide til MGP 2022

Bidragene som deltar i kveld er:

  • Lily Löwe – «Bad Baby»
  • Steffen Jakobsen – «With Me Tonight»
  • Farida – «Dangerous»
  • Daniel Lukas – «Kvelertak»

I tillegg får direktekvalifiserte Christian Ingebrigtsen fremføre låten sin «Wonder of the World» i denne semifinalen.

Bli kjent med artistene!

I løpet av den siste ukene har vi intervjuet artistene både på norsk og på engelsk. Bli kjent med de her!

Hvis du ønsker å bli kjent med de øvrige artistene vi har fått blitt kjent med i delfinale en, kan du finne disse intervjuene her:

Litauen holder sin aller siste kvartfinale

Litauen gjør de seg klar for å sende seks av tolv låter videre til semifinalene. I kveldens program kan vi finne blant annet Gebrasy som kom på en andreplass bak The Roop i fjorårets utvelgelse og Vilija Matačiūnaitė som deltok for Litauen i Eurovision Song Contest i 2014 med låta «Attention».

En del av bidragene kan du høre her.

Sendingen starter ti minutter etter MGP-finalen, men om du ikke vil prioritere Litauen fremfor Norge publiserer vi selvfølgelig resultatene på escnorge.no etterpå.

Flere detaljer om hvor og når sendingene starter finner du i vår kalender. Her finner du også lenker til en rekke av livesendingene.

Del:
Relaterte artikler