Sterke seertall for Benidorm Fest 2022

Rigoberta Bandini. Foto: RTVE

Spanias nye nasjonale utvelgelse, Benidorm Fest, oppnådde rekordmange seere og en meget sterk markedsandel.

Gårsdagens finale ble sett av nesten tre millioner seere, og ga tv kanalen TVE en markedsandel på 21%. Dette er helt klart rekordstor oppslutning om en Eurovision utvelgelse i Spania. Finalen ble lørdagens mest sette program, hele 6,5 millioner spanjoler så minst ett minutt av finalen.

Tirsdagens semifinale ble sett av 1,5 millioner og ga en markedsandel på 11,5%, mens torsdagens sending ble sett av 1,7 millioner og ga en markedsandel på 14,2%.

Chanel Terrero vant utvelgelsen og skal representere Spania i Torino med låten SloMo. Hun vant juryens stemmer, men ikke den demoskopiske juryen og heller ikke seerne. Allikevel ble hun den totale vinneren foran Rigoberta Bandini og låten Ay Mama, og Tanxuguerias og låten Terra.

Benidorm Fest har vært en stor suksess for RTVE, og i løpet av uken ble det signert en kontrakt der RTVE binder seg til å produsere utvelgelsen i fem år.

Del:
Relaterte artikler