NorthKid med rørende hyllest til kjærligheten og avkriminalisering av homofili

Foto: Martin Myklebust

Mye gikk galt under lørdagens NorthKid opptreden på Melodi Grand Prix. Blant annet hang sceneteppet seg opp når det skulle falle og avsløre bandet, og hjertefunksjonen til NRK fungerte ikke for tv-seerne. Men den opplevelsen har de blide guttene i NorthKid for lengst lagt bak seg, og gleder seg nå enormt til å vise frem den emosjonelle og viktige musikkvideoen til MGP-låten «Someone»:

‒ Ja, det gikk jo ikke helt på skinner på lørdag, men sånn er det med live TV. Da blir det også desto større kontrast til opptredenen vår i finalen, for satan som vi skal jobbe med å perfeksjonere showet til da. Vi er veldig fornøyd etter lørdagen altså, det var jo helt sinnsykt gøy å endelig spille låta live. Og i finalen, da skal det smelle ekstra, det er bare å glede seg! Vi jobber tett med NRK nå for å få på plass noen fine endringer, deler en energisk Helge Moen.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Vil bruke sin nordnorske stemme

I kveld kom musikkvideoen til «Someone» som de håper vil skape gåsehud, tårer og ikke minst vekke følelser hos de som sitter og ser på:
‒ Låtene våre handler ofte om kjærlighet, og alle de jentene – eller guttene – vi ikke fikk. Forhold og bekjentskaper som ikke ble slik som man ønsket og hadde sett for seg. Derfor synes vi det er utrolig fint å få bruke vår nordnorske stemme, og plattform, til å belyse at kjærlighet er kjærlighet, og skjer i alle aldre – og ikke minst belyse dette nå for å også feire at det i år er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili, forteller Håkon Guttormsen.

Selv om det er mange år siden det ble sett på som kriminelt å være homofil i Norge, mener guttene i NorthKid at det fortsatt er en vei å gå for aksept og forståelse rundt i Norges kriker og kroker:
‒Folk er kanskje ikke alltid like open-minded i mindre samfunn og bygder som her i Oslo, så jeg håper at vi kan være med og ta en liten del i en større kamp, samt være med å vise hvor vakkert kjærlighet er, uavhengig av hvem man elsker. Jeg tror det er mange som trenger at en gjeng som oss, som er fra små plasser som Alta og Hasvik, viser at det er kult og helt i orden å elske den man elsker, sier Bilal Saab.

God hjelp fra Hanne Krogh

Det er produksjonsselskapet Scope Global som står bak musikkvideoen som ble filmet i Alta tidligere denne måneden. Låten «Someone» handler om kjærlighet, kjærlighetssorg og spørsmålene man ofte sitter igjen med etter et brudd. I stedet for at NorthKid har en fremtredende rolle i musikkvideoen, følger man en kjærlighetshistorie mellom «Juhan» og «Frøya». Juhan er spilt av Terje Strømdahl, kjent fra blant annet Posten sin virale julereklame i 2021, og som snart er aktuell som Tom Hagen i den nye Netflix-serien om Lørenskog-forsvinningen. Frøya blir spilt av Thea Stabell, som også har lang erfaring fra både teaterscenen og filmverden.
‒ Faktisk så var det Hanne Krogh som satte oss i kontakt med Terje Strømdahl, så man kan jo nesten si at denne videoen kanskje ikke hadde skjedd uten henne. Ganske gøy å kunne si at en vaskeekte MGP-legende som Hanne Krogh har hjulpet oss litt. Terje og Thea gir frysninger fra første sekund, og jeg må helt ærlig innrømme at flere i bandet gråt første gang vi fikk se den ferdige videoen. Altså, kjærlighet er jo så forbanna fint, og Terje og Thea har portrettert dette akkurat slik vi hadde håpet på, forteller Vegard Olaussen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien