Slik blir Sanremo 2022

Logo: rai.it CC BY-SA 4.0

Festival Di Sanremo 2022 starter i morgen, og varer helt frem til den store finalen på lørdag. Her får du full oversikt over alt som skjer i uken som kommer.

Direkte fra byen San Remo og Teatro Ariston er Italia igjen klare for den 72. utgaven av landets mest populære tv-program. I år blir det også fullt publikum i salen, etter at fjorårets sending måtte gå uten publikum grunnet koronapandemien.

Det er fem sendinger. Tirsdag og onsdag skal artistene presentere sine låter for første gang. Torsdag skal alle 25 artistene opptre, mens på fredag er det cover kveld hvor artistene skal synge låter fra 1990 tallet og de kan opptre alene eller de kan ha med seg en duettpartner.

Gjennom sendingene blir det også besøk av kjente italienske artister og internasjonale stjerner. Tirsdag kveld blir også programlederne for Eurovision 2022 presentert.

Avstemningen blir delt mellom jury, presse, seere og en demoskopisk jury, som gjennom uken skal stemme i de ulike sendingene.

Tirsdag 1. februar:

De tolv første artistene presenterer sine bidrag. Det er pressen som skal stemme de to første kveldene.

Følgende artister skal presentere sitt bidrag denne kvelden:

Achille Lauro – Domenica
Ana Mena – Duocentomila Ore
D`argen Damico – Dove Si Balla
Gianni Morandi – Apri Tutte Le Porte
Giussy Ferreri – Miele
La Reppresentante Di Lista – Ciao Ciao
Mahmood&Blanco – Brividi
Massimo Ranieri – Lettera Di La Dal Mare
Michele Bravi – Inverno Dei Fiori
Noemi – Ti Amo Non Lo So Dire
Rkomi – Insuperiable
Yuman – Ora E Qui

Ingen av låtene blir offentliggjort før etter de er fremført live på scenen.

Laura Pausini, Marco Mengoni (Eurovision 2013), Meduza, Orietta Berti og Måneskin er gjester denne kvelden. Programlederne for Eurovision blir også presentert denne kvelden.

Måneskin er gjester første kveld, her fra Eurovision ifjor Foto: EBU / THOMAS HANSES

Onsdag 2. februar:

De resterende tretten artistene skal fremføre sine bidrag, og de er:

Aka7even – Perfetta Cosi
DitonellaPiaga ft. Donatella Retore – Chimica
Elisa – O Forse Sei Tu
Emma – Ogni Volta E Cosi
Fabrizio Moro – Sei Tu
Giovanni Truppi – Tuo Padre, Mia Madre, Lucia
Highsnob&Hu – Abbi Cura Di Te
Irama – Ovunque Sarai
Iva Zanicchi – Voglio Amarti
Le Vibrazioni – Tantissimo
Matteo Romano – Virale
Sangiovanni – Farfalle
Tananai – Sesso Occasionale

Emma fra Eurovision 2014 er en av deltagerne, her fra en tidligere opptreden i Sanrmeo med Arisa.

Torsdag 3. februar: Alle 25 fremfører låtene sine. Avstemningen er 50% seerstemmer og 50% demoskopisk jury. Dette resultatet legges sammen med stemmene fra de to foregående kveldene.

Fredag 4. februar: Dette er cover kveld, hvor artistene skal fremføre låter fra 1990 tallet. Enten synger de alene eller de har med seg en duettpartner hvis de ønsker dette. Avstemningen skjer slik den har skjedd de tre foregående kveldene.

Lørdag 5. februar:

Dette er finaledagen, alle artistene fremfører låtene sine igjen. Her er det kun seerstemmer som gjelder, men disse vil bli lagt sammen med resultatene fra de foregående kveldene. En topp tre blir kåret og går videre til superfinalen. Her er det vanlig at alle stemmer nullstilles, og jury, demoskopisk jury og seere bestemmer vinneren.

Vinneren får representere Italia i Eurovision, som de år arrangerer på hjemmebane. Hvis vinneren ikke ønsker å delta i Eurovision kan de takke nei, tilbudet vil da gå videre til noen andre som RAI velger ut. Vanligvis er det da andreplassen som får anledning til å ta stilling til Eurovision. Dette har kun skjedd en gang i nyere tid, da i 2016 når Francesca Michielin representerte Italia i Stockholm.

Alle sendingene starter klokken 21:00 på RAI Uno eller på Rai Play. Rai Play vil i år ikke være geoblocked, slik at alle kan se sendingene direkte via RAI sin egen nettjeneste. Sendingene er beryktet for å være lange, og i år er intet unntak. Det er allerede bekreftet på forhånd at de vil vare til 01:30, og finalen vil vare enda lenger.

Amadeus er programleder for alle sendingene og får selskap av komiker Fiorello. Det vil også være fem forskjellige kvinnelige medprogramledere gjennom uken.

Nyttige linker:

Rai Play – Se sendingene her

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien