Ilinca (Romania 2017) er programleder for «Road to Turin» 

Ilinca og Alex Florea. Foto: Andres Putting / EBU

Den rumenske kringkasteren TVR har nettopp publisert liveopptredener av de 45 sangene som kjemper om å representere Romania i Eurovision Song Contest i Torino, og inviterer fansen til å stemme på sine favoritter.

Romanias semifinale nærmer seg, og TVR skal presentere alle låtene og artistene som deltar i årets Selectia Nationala gjennom tre sendinger. Programlederen er Ilinca som representerte Romania (2017) sammen med Alex Florea med låten «Yodel it». «Drumul spre Torino» (Road to Turin) kan ses på TVR 1 og TVR International.

Vi skal få muligheten til å se eksklusive backstagevideoer og bli bedre kjent med artistene som skal kjempe om muligheten til å representere Romania i Eurovision i Torino. I tillegg skal vi også se liveopptredener av alle de 45 låtene som er med i Selectia Nationala. Alle liveopptakene har nylig blitt publisert her.

En jury og folket vil bestemme hvilke 20 låter som skal delta i den neste delen av den nasjonale utvelgelsen som vil bli sendt på tv den 12. februar. For første gang vil fansen kunne stemme på sin favorittlåt på den offisielle Facebook-siden til Eurovision Romania. Folket skal få velge fem låter til semifinalen, mens en profesjonell jury som består av musikkfagfolk skal velge 15 låter. Semifinalen arrangeres den 12. februar hvor ekspertjuryen skal velge ut kun ti sanger som skal gå videre til finalen. 

  • Lørdag 5. februar,  kl. 22.00Road to Turin
  • Søndag 6. februar, kl 21:30Road to Turin
  • Mandag 7. februar, kl 21:50Road to Turin
  • 9-10 februar: Folket kan stemme på sin favorittlåt her 
  • 12. februar: semifinale
  • 5mars: finale 

Hva tenker du om Romanias Selectia Nationala? Har du en favorittlåt? 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien