MGP 2022 – Slik blir delfinale 4 i kveld!

Mikkel Niva (f.v.), Annika Momrak og Kåre Magnus Bergh. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Så er vi kommet til den fjerde delfinalen i årets Melodi Grand Prix. Her får du alt om kveldens show.

Vi går inn i en ny lørdag, noe som betyr en ny delfinale. Fire artister skal kjempe om en finalebillett, samt en forhåndskvalifisert skal fremføre låta si for første gang. Sendingen vil denne gangen bli ledet av Annika Momrak, Mikkel Niva og Kåre Magnus Bergh. Sistnevnte var borte fra forrige lørdagens sending med Corona.

Mer om dette kan du lese her

I denne delfinalen kommer også Subwoolfer til å delta, som i forrige uke ble rammet av corona. Siden NorthKid steppet inn og viste frem låta si «Someone» sist lørdag, gjør ulvene seg klare for å vise «Give That Wolf a Banana» i kveld.

Maria Mohn. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Alexandra Joner. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Kim Wigaard. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Sofie Fjellvang. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Disse deltar

I den ene duellen kommer Maria Mohn til å møte Alexandra Joner. Hun deltar med låta «Fly». Maria Mohn deltok i Melodi Grand Prix i 2020 i duett med Kim Wigaard. Der sang de låta «Fool For Love». Nå er hun tilbake med egen låt, med et dypt budskap, og skal duellere mot Alexandra Joner.

Alexandra Joner er også en «MGP-traver». Hun deltok i Melodi Grand Prix i 2015 med låta «Cinderella». Nå er Alexandra tilbake med en latinalåt som heter «Hasta La Vista». Alexandra har lovet masse farger, dans og show. Alexandra Joner sin låt «Hasta La Vista» er blant de låtene i årets Melodi Grand Prix-felt som er mest strømmet i år.

Les mer om dette her.

I den andre duellen vil Kim Wigaard møte Sofie Fjellvang. Kim Wigaard deltar med låta «La Melodia». Kim Wigaard deltok i Melodi Grand Prix i 2020 i duett med Maria Mohn, som duellerer i den andre duellen. Kim deltar med en blanding av opera og pop med budskap til alle som føler seg annerledes der ute i verden.

Sofie Fjellvang debuterer i Melodi Grand Prix, men har godt med sceneerfaring i The Voice, der hun imponerte stort i fjor. Hun vil delta med låta «Made of Glass» som hun har laget med Melodi Grand Prix-legenden Kjetil Mørland.

Les mer: Din guide til MGP 2022

Bidragene som deltar i kveld er:

  • Maria Mohn – «Fly»
  • Alexandra Joner – «Hasta La Vista»
  • Kim Wigaard – «La Melodia»
  • Sofie Fjellvang – «Made of Glass»

I tillegg får direktekvalifiserte Subwoolfer fremføre låten sin «Give That Wolf a banana» i denne semifinalen.

Bli kjent med artistene!

I løpet av den siste uka har vi intervjuet artistene både på norsk og på engelsk. Bli kjent med de her!

Sjekk vårt intervju med Maria Mohn her!
Sjekk vårt intervju med Alexandra Joner her!
Sjekk vårt intervju med Kim Wigaard her!
Sjekk vårt intervju med Sofie Fjellvang her!
Sjekk vårt intervju med Subwoolfer her!

Hvis du ønsker å bli kjent med de øvrige artistene vi har fått blitt kjent med i delfinale en, kan du finne disse intervjuene her:

Sjekk ut intervjuene våre med alle deltakerne her!

Oddsen

I følge oddsen til Eurovisionworld er det Maria Mohn som er favoritten til å gå videre fra denne delfinalen. Her er det spådd at hun har 37% sjanse til å ta finalebiletten fremfor Sofie Fjellvang. Sofie er spådd til å ha 32% sjanse til å vinne.

Så har vi sett de siste ukene at oddsfavoritten ikke har vært den som har toppet oddsen før lørdagens sending. Kan dette skje i kveld også, eller vil forhåndsfavoritten gå videre?

Dette skjer i Europa

I kveld er den første helgen på en lang og morsom Eurovision-måned! Vi har oversikt over alt som skjer denne helga.

Les mer om dette her

Hvem ønsker du skal gå videre i kveld?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien