Irland er klare for ESC 2022

Brooke Scullion. Foto: @ByJacobHenry

Den nasjonale utvelgelse av låt som skal representere Irland i Eurovision Song Contest 2022, gikk av stabelen i kveld på «The Late Late Show».  Showet ble ledet av Ryan Tubridy, og er den første nasjonale utvelgelsen som har skjedd på flere år i Irland.

De har en tid vært kjent hvilken låter som har hatt mulighet til å ta seieren i den irske utvelgelsen. De seks bidragene var:

  1. Patrick O`Sullivan «One Night, Kiss, Promise»
  2. Janet Grogan «Ashes Of Yesterday»
  3. Brendan Murray «Real Love»
  4. Miles Graham «Yeah, We`re Going To Get Out Of It»
  5. Rachel Goode «I`m Loving Me»
  6. Brooke Scullion «That`s Rich»
Brooke Scullion – Foto: @ByJacobHenry

I forkant av sendingen kunne man lese på en meningsmåling på «Eurovision World» sine nettsider at Brook Scullion var en soleklar forhåndsfavoritt med låten «That`s Rich». Hun fikk over 50% av alle stemmene, og de resterende fem hadde resten av stemmene fordelt mellom seg. I kveldens sending ble vi vitne til en spennende poenggivning, da det var 3 ulike juryer som skulle fordele sine stemmer. Den internasjonale juryen gav sine 12 poeng og 1.plass til Brook Scullion, mens den nasjonale juryen gav sine 12 poeng til «Ashes Of Yesterday». Det hele ble avgjort av stemmegivningen til det irske folket, som i likhet med den internasjonale juryen gav sine 12 poeng til sangen «That`s Rich».

Her kan dere høre vinnerlåten!

I 2021 var det Lesley Roy med låten «Maps» som fikk representere Irland, men det resulterte i at Irland allerede var ute av konkurransen i semifinalen. Kanskje det var lurt av Irland å la folket få bestemme denne gangen med å sende Brooke Scullion med «That`s Rich»til Italia i mai? Det vil tiden vise.

Vi ønsker Irland lykke til i Eurovision Song Contest 2022.

Del:
Relaterte artikler