Her er artistene i San Marino

Foto: Fabrizio Cestari

Den lille republikken har nå avslørt hvilke artister som skal konkurrere i Una voce per San Marino, og få billett til finalen i Torino i mai. Det hele skal ledes av fjorårets artist Senhit og programleder Jonathan Kashanian.

Den store finalen i «Una Voce» vil inneholde 19 bidrag. Ni nye artister som gikk gjennom audition-prosessen (nåværende semifinalister inkluderer Oxa Sia, en tysk-brasiliansk dragartist som co-skrev Elina Tsagrinous «El Diablo» og Elis Mraz som konkurrerte i det tsjekkiske utvalget med «Imma be»), og ti Store artister som har etablert musikalske karrierer i Italia og utover.

De ti store artistene er nå avslørt og inneholder noen overraskelser. Her er hele listen over navn:

  • Achille Lauro
  • Blind
  • Burak Yeter & Alessandro Coli
  • Cristina Ramos
  • Fabry & Labiuse ft. Miodio
  • Francesco Monti
  • Ivana Spagna
  • Matteo Faustini
  • Tony Cicco & Deshedus & Alberto Fortis
  • Valerio Scanu

Andre gjenkjennelige navn er rockebandet Miodio, San Marinos første deltakere (og den eneste akten fra San Marino blant de store artistene), SynthWave Icon Spagna fra 80-tallet og tidligere San Remo-vinner Valerio Scanu. To artister fra utenfor Italia er invitert, de er den prisbelønte tyrkiske DJ Burak Yeter og Cristina Ramos, en operasangerinne som vant Spain’s Got Talent ved å covre AC/DCs «Highway To Hell».

De store artistene er prekvalifisert til den store finalen i Una Voce 19. februar, hvor de vil kjempe mot de 9 fremvoksende artistene og hverandre om retten til å representere San Marino i Eurovision 2022.

San Marino vil konkurrere i første halvdel av den andre semifinalen, hvor de møter blant annet Belgia, Israel, Sverige og Serbia.

Da blir det spennende å se hva San Marino velger i år!

Del:
Relaterte artikler