Lumix og Pia Maria for Østerrike

LUM!X med Pia Maria. Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

I går kveld ble det bestemt fra den Østerriske kringkasteren ORF at artisten Lumix og Pia Maria skal delta for Østerrike i år. De skal fremføre sitt bidrag «Halo» i den første semifinalen 10. mai.

Sangen de skal fremføre er fortsatt ikke helt klar, LUM!X pusser fortsatt på «Halo», så vi får ikke hørt bidraget før i mars, men ivrige fans har allerede en enorm katalog å glede seg over: LUM!X passerte nylig 700 millioner streams og har flere gull- og platinaplater i sekken.

Bodde i Torino

Luca Michlmayr, som er Lumix sitt ekte navn, begynte å produsere musikk i en alder av 11, og er for tiden en av Østerrikes mest suksessrike artister. Han pleide å bo i vertsbyen Torino, så Eurovision Song Contest et stort høydepunkt for den unge artisten som sier i en uttalelse:

«Vi så allerede i fjor at mangfold kan være et stort pluss ved Eurovision Song Contest, så jeg tror Østerrike definitivt tikker av boksen ved å sende to tenåringer til å konkurrere. I vår alder er det langt mindre press på oss, for selv om noe går galt, vil andre muligheter åpne seg.

Derfor er vi mye friere og vi kan bedre fokusere på det vi faktisk ønsker og ikke ønsker å bringe frem som et budskap. Jeg har alltid vært interessert i Eurovision Song Contest. Det er rett og slett det største du kan iscenesette i Europa, og jeg vil absolutt være med på det. Selvfølgelig er det en utfordring, men vi skal jobbe sammen som en duo og støtte og pushe hverandre.»

– Grip muligheten

Atten år gamle singer/songwriter Pia Maria fra Tyrol, som er med på låta, slier litt om hva hun vil ta med til konkurransen:

«Jeg er tro mot meg selv – jeg liker å være morsom, muntre folk opp og ha en god latter med dem. Jeg vil vise andre at det er så mye du kan gjøre, og du trenger ikke alltid å følge en linje.

Jeg har alltid sett på Song Contest, og jeg synes ESC er en helt kul begivenhet. Vårt mål er å bringe litt av en ny tankegang til det og oppmuntre vår generasjon: «Grip muligheten og gjør noe ut av det!»

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien