Azerbaijan har valgt sin artist

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Så har enda et land bestemt seg for artist, Azerbaijan har valgt Nadir Rustemli. Sangen han skal synge får vi derimot ikke høre før i midten av mars.

Den Azerbaijanske kringkasteren gikk i år for intern utvelgelse av artist, og valget falt på Nadir Rustemli. Nadir ble avslørt som deltaker på en ganske uvanlig måte, litt som spørsmålene i «Vil du bli millionær?» – der programlederen spurte han hvem skal representere Azerbaijan i Eurovision? Og det siste svaralternativet var jo han selv. En fremgangsmåte vi skal prøve her hjemme også?

Leder for den Azerbaijanske delegasjonen forteller at mer enn 300 sangere har blitt gjennomgått, og sier i et intervju at

Som alltid prøver vi å se etter vakre og flotte sanger uansett sjanger. Ved å være lojale mot oss selv, i valg av sanger, vil vi først og fremst fokusere på hvordandet vil være kompatibelt med stemmen og fremføringen til artisten. Utvelgelsesprosessen avsluttes i den andre uken i mars og sangen vil bli annonsert .

De 300 låtene vil bli reduseres til seks, og en jury vil bestemme hvilken låt Nadir skal fremføre i Torino.

Nadir Rustemli er fra Salyan og er født i 1991. Han har vært med i Azerbaijan International song festvial to ganger, i 2017 ble han nr. 2 og i 2019 vant han det hele. Han er utdannet innen reiseliv fra universitetet i Azerbaijan og vant også den seneste utgaven av The Voice.

Her kan du høre han i The Voice

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien