Ulrikke og låtskrivere i gang med MGP-låt til 2023

Foto: Endre Fagervold / escNorge

Ulrikke Brandstorp kom i går med en aldri så liten nyhet i en live-stream på escNorge. Hun var invitert for å si hva hun tenker om årets MGP-finale og dele sin Topp 3. Det samme var Per Sundnes og tidligere MGP-vinner Merethe Trøan. Men før de delte sine lister kom Ulrikke med en nyhet.

Se klippet hvor Ulrikke slipper sin nyhet her:

Klipp fra livestream på escNorge 15.februar 2022

Ikke hva som helst

Ulrikke sa videre i live-streamen at den låta hun vil delta med må bety noe for henne. Det kan ikke bare være en hvilken som helst låt. Ulrikke var også veldig nøye med, og opptatt av at de som er med i MGP ikke skal gjøre det bare for å lansere ny musikk, eller gjøre seg relevant, men med et oppriktig ønske om å vinne og representere Norge på best mulig måte i Eurovision

På direkte spørsmål svarte Ulrikke at 2023 kunne være et aktuelt år å komme tilbake i.

Visjoner

I livestreamen ellers var tidligere MGP vinner og sangpedagog Merethe Trøan innom. Hun har i år 30 års jubileum med låta «Visjoner» som representerte Norge i Malmø i 1992. Hun var veldig opptatt av at noen av de beste Eurovision-låtene er hvor en artist står tilnærmet alene i seg selv, og leverer en god låt. Uten at det trenger å være fugler på hodet eller all mulig annet «fjas». Selv om det også hører med.

Kritisk Sundnes

I starten av sendingen var tidligere musikkansvarlig Per Sundnes innom. Han var kritisk til at MGP er for opptatt av å nå de unge, og dermed mister noe av kjernepublikummet sitt. Dessuten mente han at systemet med avstemning via app utelukker mange fra å stemme, og at det går ut over interessen for programmet. Se hele praten med Sundnes, og alle de andre nederst i artikkelen.

Topp 3

Alle tre hadde i oppgave å velge sin topp tre foran lørdagens finale.

Per Sundnes hadde denne lista.

  1. Subwoolfer: «Give that wolf a banana»
  2. Anna-Lisa Kumoji: «Queen Bees»
  3. Sofie Fjellvang: «Made of glass»

Merethe Trøan:

  1. Subwoolfer : «Give that wolf a banana»
  2. Maria Mohn: «Fly»
  3. Northkid: «Someone»

Ulrikke:

  1. Oda Gondrosen: «Hammer of Thor»
  2. Northkid: «Someone»
  3. Maria Mohn: «Fly» / Subwoolfer: «Give that wolf a banana»

Her kan du se hele livestreamen med Per Sundnes, Merethe Trøan og Ulrikke:

Det blir nye livestreamer torsdag, fredag og lørdag kveld. Bare å henge med!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien