NY AVSTEMNINGSORDNING I MGP

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det blir endringer i årets MGP i forhold til tidligere, når det gjelder oppsettet av avstemningen inn mot gullduellen. Men SMS-stemmingen, som mange har savnet er tilbake. Disse kommer i tillegg til nettstemmene.

I årets MGP blir det altså igjen mulig å velge om du vil stemme med SMS, eller via nettet. Også i fjor var SMS rigget og klart, men da som backup dersom nettavstemningen skulle feile. I år blir SMS en del av den ordinære avstemningen, side om side med nettavstemningen.

For å få fullstendig informasjon om alle måter du kan stemme på så er det bare å gå inn på siden www.nrk.no/stem. Der vil både telefonnummeret til SMS-avstemningen og informasjon om nettavstemningen ligge.

NRK sier til escNorge at en kan stemme så mange ganger en vil via SMS. Men at det kun er mulig å sende SMS stemmer i det stemme-vinduet som blir oppgitt i sendingen. Stemmer som avgis på SMS utenom dette tidsrommet er bortkastede stemmer, og faktisk penger. For hver stemme på SMS koster 3 kroner mens stemmer via nettet som vanlig er gratis.

NRK DROPPER ÈN AVSTEMNING

escNorge har også vite om en annen ny vri i år er at avstemningen går mer eller mindre rett fra ti låter til to.

De fire låtene med flest stemmer blir på en eller annen måte presentert.

Men. det blir altså ikke en ny avstemningsrunde hvor fire sanger skal bli til to. Dermed blir det de to sangene som fikk flest stemmer i første stemmerunde, etter at alle ti sangene som har blitt framført, som får synge på nytt i en gull-duell. I denne gullduellen blir stemmene nullstilt, og det blir en ny avstemningsrunde.

Seerne som ikke fikk sine favoritter videre til de fire, vil dermed ikke ha noen påvirkning før i avstemningen i gullduellen.

Det er vel grunn til å tro at det kan bli diskusjoner rundt en slik ny ordning. Hva synes du om dette?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien