Designet for scenen i Torino er klart

Logo: eurovision.tv / EBU

Solen vil titte fram i Torino i mai, da scenedesignet for årets scene er kalt «The Sun Within»

RAI presenterte i dag designet på årets scene i Eurovision Song Contest i Torino. Årets 41 deltagere vil entre en scene med et ambisiøst og spektakulært scenekonsept basert på bevegelsene og lyset til en kinetisk sol. Derav navnet «The Sun Within».

Eurovision-fans vil bli vitne til en spektakulær scene med muligheten til å vise frem teatralske bevegelser, den er innrammet av vann og vil ha en frodig, italiensk hage foran seg. Designeren bak alt dette er Francesca Montinaro, en kjent italiensk scenedesigner og multimedieartist.  

Etter å ha laget «The Ripped Backdrop»-scenen for Sanremofestivalen i 2013 og «The Trampoline in the Clouds» for 2019-utgaven, presenterer Francesca nå «The Sun Within» for den store scenen for Eurovision Song Contest 2022 i Torino.

Om inspirasjonen til designet sier designeren:

«Den kinetiske solen, kilden til spektakulære bevegelser og lystriks, styrer scenen og representerer vår italienske holdning: alltid på farten, opprørsk, kreativ, imøtekommende, lidenskapelig, intuitiv. Vi er de med solen inni oss, og dette er vår måte å være i denne verden på. Kaskaden av vann som rammer inn scenen, representerer allegorisk havet som omgir oss, et symbol på vår komplekse kultur. Scenen er vår halvøy: et land hvor hver deltaker er velkommen, uansett hvor de kommer fra.

Francesca Montinaro

Hva synes du om årets scenedesign? Legg gjerne igjen en kommentar på vår Facebookside.

Del:
Relaterte artikler