MGP 2022: Vinneren av Melodi Grand Prix er kåret!

Foto: Endre Fagervold / escnorge.no

Seks uker har gått, 21 låter har blitt til 10. Nå er vi her – en vinner har blitt kåret! Finalen gikk av stabelen i H3 Arena på Fornebu, og for et show det ble! Der ble det klart at Subwoolfer er vinneren av Melodi Grand Prix!

I år stemmer man både digitalt og ved telefonstemmer. Man kunne stemme digitalt ved å lage seg en bruker på NRK.no/stem.

Programlederne for Melodi Grand Prix i år er Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva.

Annika Momrak startet showet med å synge Conchita Wursts «Rise Like a Phoenix», før hun presenterte de to andre programlederne.

Finalen:

  1. Hammer of Thor – Oda Gondrosen

Oda Gondrosen ga en fantastisk start på Melodi Grand Prix med sin låt «Hammer of Thor». Med sin mystiske og norrøne låt trollbandt hun publikum!

Someone – NorthKid

NorthKid sjarmerte Norge i senk med låta si «Someone». Her ga de en trygg og god opptreden, og ikke minst et kult del av showet når de knipset ned teppet i bakgrunnen.

Queen Bees – Anna-Lisa Kumoji

Mange har savnet Anna-Lisa Kumoji i Melodi Grand Prix, og her er hun tilbake med låta «Queen Bees». Hun ga en fartsfylt og morsom fremførelse, og jammen som Anna-Lisa kan synge!

Dangerous – Farida

Farida hadde en vanvittig stødig vokal når hun fremførte sin ballade «Dangerous». Her var det grønt og svart på scenen, med dansende fiolinister og et brennende piano!

Made of Glass – Sofie Fjellvang

Sofie Fjellvang og Kjetil Mørland er et fantastisk team. Sofie med sin stødige stemme, og Kjetil med sin kunnskap med å lage låter. Sofie gir en solid opptreden og sjarmerte publikum i senk.

Black Flowers – Frode Vassel

Frode Vassel ga oss litt rock i finalen. Med sin låt der budskapet er om miljøet og å tenke på neste generasjon, rocket han finalen i H3 Arena skikkelig!

Wonder of the World – Christian Ingebrigtsen

Christian Ingebrigtsen er en av de mest rutinerte i MGP med å ha både deltatt og vunnet som låtskriver. Her gir han en vakker fremførelse av låta si «Wonder of the World».

Fly – Maria Mohn

Maria Mohn har truffet mange med låta si «Fly». Den har et utrolig sterkt budskap og er skrevet til barna hennes. Her ble det veldig urnorskt og norrønt på scena, og Maria er stødigheten selv på scena!

Give That Wolf a Banana – Subwoolfer

Subwoolfer har begynt å erobre verden, og nå var de klare for å bergta det norske folket, og forhåpentligvis Europa etter hvert. Her ga de et skikkelig show, med en utrolig fengende låt!

Death of Us – Elsie Bay

Så var det klart for den siste låta i årets finale. Elsie Bay har fått et helt nytt nummer siden delfinalen sin, og jammen som det leverte. Hun leverte en skikkelig stødig opptreden som trollbant publikummet.

Gullduell:

Etter ti forrykende låter skulle de fire beste gå videre, før gullduellen blir offentliggjort. Før dette ble det vist et pauseinnslag der gamle Eurovision-numre ble vist som danseband/polkanummer. De fire som fikk muligheten til å gå videre til gullduellen var Sofie Fjellvang, Elsie Bay, Subwoolfer og NorthKid.

Foto: Endre Fagervold / escnorge.no
Foto: Endre Fagervold / escnorge.no
Foto: Endre Fagervold / escnorge.no
Foto: Endre Fagervold / escnorge.no

Av disse fire gikk NorthKid og Subwoolfer videre til gullduellen.

Etter begge gullduellantene fremførte låta si, fikk vi et gjensyn med fjorårets vinner TIX. Han startet med å synge av låta si «Ut av mørket», før han sang litt av «Fallen Angel».

Vinneren kåres:

Folket fikk stemme på nytt på disse to. Til slutt ble det gjort klar for å finne vinneren av årets Melodi Grand Prix. Stemmene har blitt delt inn i fem regioner. Nord-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge, Øst-Norge og Sør-Norge. Stemmene ble lest opp av Jorun Stiansen, IMERIKA, Jenny Jensen, Jostein Austvik og TIX.

Sør-Norge ga 28.095 til NorthKid, Subwoolfer fikk 36.576 stemmer.
Midt-Norge ga 40.288 til NorthKid, Subwoolfer fikk 45.038 stemmer.
Nord-Norge ga 79.548 til NorthKid, Subwoolfer fikk 28.731 stemmer.
Vestlandet ga 57.369 til NorthKid, Subwoolfer fikk 82.146 stemmer.
Østlandet ga 106.923 til NorthKid, Subwoolfer fikk 175.615 stemmer.

Det betyr at Subwoolfer fikk flest stemmer og er vinneren av årets Melodi Grand Prix og skal få representere Norge i årets Eurovision Song Contest i Torino i mai!

Vi i escNorge gratulerer Subwoolfer med seier i Melodi Grand Prix! Vi gleder oss å følge deg på veien mot Torino og Eurovision Song Contest!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien