Russiske medlemmer suspanderes fra EBU!

Russisk flagg. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Den europeiske kringkastingsunionen har svart på varslene rundt utmeldelse.

Det er VG som først skrev saken.

EBU har tirsdag gått ut med en pressemelding der det står:

«EBUs hovedstyre, i lys av pågående hendelser i Ukraina, har besluttet å suspendere representanter fra sine tre russiske medlemmer (RTR, Channel One og RDO) fra å tjene i sine styringsgrupper, inkludert hovedstyret og alle vedtakskomiteer»

Dette skal følge avgjørelsen som ble tatt i forrige uke om å ekskludere Russland fra Eurovision Song Contest i 2022.

Dette kan du lese mer om her.

Ut fra disse avgjørelsene har Russland sine tre EBU-medlemmer gjort det klart at de har til hensikt å trekke seg fra kringkastingsunionen.

EBU har gått ut med at medlemmene har muntlig bekreftet at intensjonen deres er å forlate EBU, men at det fortsatt ventes på en formell bekreftelse. Suspensjonen gjelder til hovedstyret i EBU varsler om noe annet.

EBU er verdens største sammenslutning av nasjonale TV- og radioselskaper. Noe som omfatter 113 kringkastingsorganisasjoner fordelt på 69 medlemmer i 56 land i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

Utsetter videre

Måneskin som vant Eurovision Song Contest i 2021 har planlagt europaturné i disse dager, noe som har blitt utsatt på ubestemt tid. Turneen skulle vært i Kiev, Moskva og St. Petersburg i neste uke.

Nå har Måneskin gått ut med dette:

«Til tross for vårt ønske om å gi dere oppdateringer om den europeiske og italienske turneen innen 1. mars, har vi ikke mulighet til å fastsette og dele nye spilledatoer i denne spente perioden for Europa og hele verden».

Foto: NPO/NOS/AVROTROS NATHAN REINDS

Etter EBU sin avgjørelse vil det være 40 land i årets Eurovision Song Contest. Russland skulle deltatt i semifinale 1 med Norge.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien