Da var etterfølgeren til El diablo klar!

Andromache. Foto: Panik Records

Det er artisten Andromache som skal representere Kypros i årets Eurovision Song Contest i Torino med låta «Èla». Bidraget ble presentert i talkshowet ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ/OLA STON AERA onsdag ettermiddag.

ANDROMACHE

Valget falt i år på Andromachi Dimitropoulou, best kjent som Andromache, en ung og lovende singer/songwriter. Hun ble født i 1994 i Manheim, Tyskland. Det var når hun deltok i The Voice Greece i 2015, at karrieren hennes tok av. Det blir sagt at hun har en scenetilstedeværelse som minner om en vakker fe. Andromache er også signert ved Panik Records, slik hennes forgjengere Elena Tsagkrinou og Eleni Foureira er. Blant singlene hennes er de mest bemerkelsesverdige Na soun psema og S’agapo.

ÉLA

Éla som betyr «kom», er skrevet av blant annet Giorgos Papadopoulos, som er mest kjent som korist i Eurovision. Han har koret for Sákis Rouvás, på This is Our Night, for Eleftheria Eleftherious på Aphrodisiac, og sist han noen koret i Eurovision var for fjorårets greske bidrag, Last Dance med Stefania. Med seg på laget har han Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Robert Uhlmann, Viktor Svensson og Yll Limani.

Låta er produsert av Alex Papaconstantinou som har skrevet en del tidligere Eurovision-bidrag, slik som Yassou Maria (Hellas 2007), Always (Azerbaijan 2009), La La Love (Kypros 2012), Fuego (Kypros 2018) og Replay (Kypros 2019).

Scenshowet er det de internasjonalt anerkjente kunstneriske lederne Marvin Dietmann og Dan Shipton som har fått ansvaret for. De stod bak Elena Tsagrinous heftige fremføring av «El Diablo» og Bulgarias rørende fremføring av «Growing Up Is Getting Old». Marvin er også kjent for å ha hjulpet Cesar Sampson med å vinne juryavstemningen i Eurovision 2018.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien