ESC Norge vurderer bidragene i Melodifestivalen

Melodifestivalen 2022. Foto: Janne Danielsson / SVT

Denne helgen er det klart for den store finalen i Melodifestivalen. 12 bidrag skal konkurrere om billetten til Torino i mai.

I forkant av denne finalen har Heidi Aarsheim, Charlotte Sissener, Alexander Gjørøy og Magnus Bredesen Berg fra ESC Norge lyttet, synset, ment og tilslutt gitt poeng i den vante ESC-skalaen.

Og vi starter med vår 12. plass:

12: Änglavakt – John Lundvik  7 + 5 + 5 + 3 = 20

«John får pluss for at låta er på svensk, men det savnes litt mer trøkk. Blir litt stillestående.»

11:  Freedom – Faith Kakembo  6 + 8 + 4 + 5 = 23

«En powerlåt som kan spilles når helten i en eller annen film har kjempet seg fri fra undertrykkelse og fangenskap.  Flott stemme og mektig refreng, men det blir for repetitivt og litt gammeldags.»

10:  Som du vill – THEOZ   6 + 5 + 6 + 8 = 25 

«En catchy, helt grei låt som gjør deg glad. Kan bli litt repetitiv denne også, og man sitter med følelsen av å ha hørt dette så mange ganger før.»

9: Run To The Hills – Klara Hammarström  8 + 7 + 4 + 7 = 26 *

«En utrolig fangende låt, litt heseblesende og dessverre bærer ikke Klara denne vokalt. Låta kommer nok til å gå på high-rotation på både klubber og treningssentre i 2022.»

7:  Innocent Love – Robin Bengtsson  10 + 7 + 5 + 4 = 26 *

«En veldig typisk Robin-låt. Han har funnet sin melodi, han der! Godt driv og absolutt hørbar, men forutsigbart refreng.»

7: In i dimman – MEDINA  10 + 5 + 4 + 7 = 26 *

«Årets lykkepille og allsangslåt fra Sverige! Dette blir man glad av og det svinger. Den er litt svak i versene, og kan høres ut som en svensk versjon av Klara sin låt.»

6: Bluffin – LIAMOO  8 + 8 + 4 + 7 = 27

«Liamoo bløffer ikke nei. Dette er moderne, kult og fengende! Men den er også litt vansleig å «få tak på» og var faktisk litt vanskelig å vurdere.»

5: Higher Power – Anna Bergendahl  7 + 8 + 5 + 10 = 30

«Her går det fra «Årets beste sceneshow» til følelsen av at hun deltar bare for å delta. Anna står her med en fot i popgryta og den andre i stigbøylen. Skulle nok ønsket det var litt mer vekt mot popen.»

4: Hold Me Closer – Cornelia Jakobs  8 + 12 + 3 + 8 = 31

«Her var det kjærlighet ved første lytt. Cornelia har en rå formidlingsevne! Samtidig menes det at låta er for treig og anonym.»

3: I Can´t Get Enough – Cazzi Opeia  7 + 8 + 10 + 10 = 35

» K-pop + Mello = SANT. Låten er leken og har et annet preg enn de andre poplåtene i årets felt. Catchy, morsomt og herlig fargerikt! En litt skurrete vokal trekker ned et lite hakk.»

2: Bigger Than The Universe – Anders Bagge  12 + 5 + 6 + 12 = 35

«Ga umiddelbar gåsehud ved første lytt! Sjöbjörnen viser at han også kan synge uten maske, og som han synger. Menes også at den er  basic og forutsigbar.»

1: My Way – Tone Sekelius  12 + 7 + 12 + 12 = 43

«Denne låta er så rå! Fremføringen gjør den bare enda sterkere. Det er tydelig at Tone både vil og mener det her. En enkel og fin poplåt, ja, men med en så sterk historie at jeg får frysninger langt ned i lilletåa. Årets STORE Mello-låt, med alt en sånn låt skal ha! Den har rørt flere ganger! Werk queen!»

Da var det Tone Sekelius med sin My Way som gikk seirende ut blant våre skribenter. Se gjerne vårt intervju med Tone!

Er du enig i vår rangering? Fortell oss gjerne hvem som er din favoritt i kommentarfeltet på vår Facebookside!

* Flere 10ere og samme poeng.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien