Dette er de 39 artistene som skal konkurrere mot Subwoolfer i Torino!

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Og med det er årets Eurovision-låter valg. Etter måneder med nasjonale og interne utvelgelser rundt om, har alle de 40 låtene som skal delta i Torino i mai blitt valgt. I dag ble den siste låta offentliggjort. Her er årets Eurovision Song Contest deltakere som skal kjempe mot Subwoolfer i mai.

Artistene

Albania – Ronela Hajati – Sekret

Ronela Hajati vant den albanske utvelgelsen Festivali i Kenges 60. Etter tre dager med show vant hun over Alban Ramosaj. Albania er med i den første semifinalen av Eurovision Song Contest.

Armenia – Rosa Linn – Snap

I Armenia er det artisten Rosa Linn som får æren å kjempe for landet sitt i årets Eurovision Song Contest. Hun ble valgt gjennom en intern utvelgelse, og skal delta med låta «Snap». Armenia skal delta i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Aserbajdsjan – Nadir Rüstəmli – Fade to Black

Den aller siste låta som ble offentliggjort var nettopp Aserbajdsjan sin låt i år. Den ble sluppet den 21. mars. Etter en intern utvelgelse ble det Nadir Rustamli som får representere landet med låta «Fade to Black». Aserbajdsjan deltar i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Australia – Sheldon Riley – Not The Same

Bli kjent med Sheldon Riley her!

Sheldon Riley vant den Australske nasjonale utvelgelsen, Eurovision: Australian Decides 2022 den 26. februar. Han tok innersvingen og tok førsteplassen fremfor Voyager og Jaguar Jonze som kom på andre og tredjeplass. Australia er med i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Belgia – Jeremie Makiese – Miss You

I Belgia ble Jeremie Makiese valgt til å representere landet sitt gjennom en intern utvelgelse. Han skal representere landet med låta «Miss You». Kan den tidligere The Voice deltakeren gå til topps? Belgia deltar i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Bulgaria – Intelligent Music Project – Intention

Bli kjent med Ronnie Romero fra Intelligent Music Project her!

Intelligent Music Project ble valgt internt i Bulgaria den 25. november. Låta deres «Intention» ble offentliggjort den 05. desember og var den første låta av årets felt som ble offentliggjort. Bulgaria er med i den første semifinalen av Eurovision Song Contest.

Danmark – Reddi – The Show

I Danmark var det i år den tradisjonelle nasjonale utvelgelsen Melodi Grand Prix som valgte deres representant. Etter en jevn finale var det gruppa Reddi som vant konkurransen. De skal derfor delta for Danmark med låta «The Show» i Torino. Danmark deltar i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Estland – Stefan – Hope

Eesti Laul er en tradisjonsrik og lang nasjonal utvelgelse. Etter fire kvartfinaler og to semifinaler vant Stefan finalen med låta «Hope». I år var det hele 40 deltakere som kjempet om å få representere Estland i årets Eurovision Song Contest. Estland er med i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Finland – The Rasmus – Jezebel

UMK heter den finske nasjonale utvelgelsen. I år var det The Rasmus som vant den finske utvelgelsen der de fikk flest stemmer av både juryen og folket. Finland deltar i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Frankrike – Alvan & Ahez – Fulenn

Frankrike holdt i år nasjonal utvelgelse for å finne sin representant til årets Eurovision. Den var det Alvan & Ahez som vant med låta «Fulenn». Frankrike blir å se i finalen da de er en av de fem store i Eurovision. Disse er direktekvalifisert til finalen.

Georgia – Circus Mircus – Lock Me In

I Georgia ble gruppa Circus Mircus valgt til å representere landet gjennom en intern utvelgelse. De skal delta i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest med låta «Lock Me In». Georgia skal delta i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Hellas – Amanda Tenfjord – Die Together

Gresk/norske Amanda Tenfjord ble også valgt gjennom en intern utvelgelse, der flere artister kunne ble offentliggjort til å bli valgt. Hun ble til slutt valgt og skal delta med låta «Die Together». Amanda Tenfjord og Hellas deltar i den første semifinalen av årets Eurovision Song Contest.

Irland – Brooke Scullion – That’s Rich

Bli kjent med Brooke Scullion her!

Irland har også holdt nasjonal utvelgelse, noe som de ikke har gjort siden 2015. I år var det det Brooke Scullion som tok seieren og skal gå på scenen i mai med det irske flagget i lomma. Irland deltar i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Island – Sigga, Beta og Elin – Med Hækkindi Sol

Island holdt også en nasjonal utvelgelse i år. Etter to semifinalen og en finale var det Sigga, Beta og Elin som vant den nasjonale utvelgelsen. De vant med låta «Með hækkandi sól» og skal delta i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Israel – Michael Ben David – I.M

Israel har holdt en sesong med musikk-konkurransen X-Factor for å velge sin Eurovision-representant. Her har altså utvelgelsen holdt på i flere måneder. Til slutt ble Michael Ben David vinneren og vant med bare et poeng. Israel deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Italia – Mahmood og Blanco – Brividi

San Remo festivalen er en av de største nasjonale utvelgelsene som er i Eurovision, og ikke minst tradisjonsrike. Etter fem kvelder var det Mahmood, som kom på en andreplass i Eurovision 2019 med låta «Soldi» og artisten Blanco som vant festivalen, og skal være Italia sitt bidrag på hjemmebane. Italia er forhåndskvalifisert og en av de fem store. Det betyr at de er med i finalen av Eurovision Song Contest.

Kroatia – Mia Dimsic – Guilty Pleasure

Bli kjent med Mia Dimsic her!

Kroatia har også holdt en nasjonal utvelgelse. Mia Dimsic vant den nasjonale utvelgelsen Dora 2022, der hun fikk flest stemmer fra både juryen og folket. Kroatia deltar i den første semifinalen av Eurovision Song Contest.

Kypros – Andromache – Ela

Andromache er artisten som skal kjempe for Kypros sin stolthet i årets Eurovision Song Contest. Hun ble valgt gjennom en intern prosess. Hun skal delta med låta «Ela», og skal delta i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Latvia – Citi Zeni – Eat Your Salad

Gruppa Citi Zeni har begynt å gått viralt med låta «Eat Your Salad». De vant den latviske nasjonale utvelgelsen Supernova 2022 med å vinne over blant annet Aminata som deltok for landet i Eurovision Song Contest med låta «Love Injected» i 2015. Latvia deltar i Eurovision Song Contest sin første semifinale.

Litauen – Monika Liu – Sentimentai

Bli kjent med Monika Liu her!

Litauen har også en lang utvelgelse. Tre heart, to semifinaler og en finale. Til slutt var det sangeren Monika Liu som vant konkurransen med låta «Sentimentai». Hun fikk både flest jurystemmer og telestemmer. Litauen deltar i den første delfinalen i årets Eurovision Song Contest.

Malta – Emma Muscat – I Am What I Am

Malta er et land som bytter på hvordan de velger sin representant til Eurovision Song Contest. Og jammen bytta de i år låt også. Emma Muscat vant deres nasjonale utvelgelse med låta «Out Of Sight». Etter den nasjonale finalen valgte de å bytte låt til «I Am What I Am». Malta deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Moldova – Moldova – Zdob Zi Zdub – Trenuletul

Zdob Si Zdub er et band som mange Eurovision-fans kjenner fra før. De har deltatt for Moldova i Eurovision Song Contest hele to ganger før, da i 2005 og 2011. Moldova er i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Montenegro – Vladana – Breathe

Vladana ble tidlig offentliggjort som artisten som skal delta for Montenegro i årets Eurovision. Hun ble valgt gjennom en intern utvelgelse, og låta hun skal stille med er låta «Breathe». Hun deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Nederland – S10 – De diepte

De diepte eller på norsk «Dybden» er låta som skal fremføres fra den nederlandske artisten S10 i mai. Hun ble valgt gjennom en intern utvelgelse, og vil fremføre låta si i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Nord-Makedonia – Andrea – Circles

Nord-Makedonia er også et land som har gått tilbake til nasjonal utvelgelse. Noe de ikke har hatt siden 2015. Andrea vant den nasjonale utvelgelsen og fikk like mange poeng som andreplassen. Hun ble valgt siden hun fikk flere poeng for juryen. Nord-Makedonia er i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Norge – Subwoolfer – Give That Wolf A Banana

Bli kjent med Subwoolfer her!

Den norske nasjonale utvelgelsen Melodi Grand Prix gikk ut over fire delfinaler, en sistesjanse og en finale. Til slutt var det ulvene Jim & Keith som vant konkurransen. Klarer Subwoolfer å ta Europa og verden med storm? Norge deltar i den første semifinalen av årets Eurovision Song Contest.

Polen – Ochman – River

Bli kjent med Ochman her!

Polen holdt også nasjonal utvelgelse i årets utvelgelse. Artisten Krystian Ochman vant den nasjonale utvelgelsen med hele 51% av stemmene. Polen deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Portugal – MARO – Saudade, Saudade

I Portugal er Festival da Cancao en stor og tradisjonsrik begivenhet. Dette er også portugisernes nasjonale utvelgelse til hvem som skal få representere landet i Eurovision. I år var det klart at MARO skulle få delta. Hun deltar med låta «Saudade, Saudade», og skal delta i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Romania – WRS – Llamame

I Romania var det hele 45 låter som kjempet om å representere Romania i årets Eurovision. Etter utvelgelser, semifinaler og finaler var det artisten WRS som vant med låta «Llamame». Han deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

San Marino – Achille Lauro – Stripper

Achille Lauro er en artist som mange kjenner fra før gjennom den italienske nasjonale utvelgelsen, San Remo. Der var han også deltaker i år. Men med en gang han ikke vant den italienske nasjonale utvelgelsen ble det offentliggjort at han skulle prøve seg i San Marino. Og etter en lang utvelgelse der, vant han med låta «Stripper». San Marino deltar i den andre semifinalen av årets Eurovision Song Contest.

Serbia – Konstrakta – In Corpore Sano

Konstrakta vant den serbiske nasjonale utvelgelsen, og at hun vant var kanskje for mange overraskende. Men dog har mange i fanmiljøet falt for denne låta i etterkant. Konstrakta skal delta i den andre semifinalen i Eurovision med låta «In Corpore Sano».

Slovenia – LPS – Disko

Slovenia har også en lang og krokete nasjonal utvelgelse. De har først EMA Fres der nye artister skal kjempe om å få delta i EMA som er den nasjonale utvelgelsen. Gruppa LPS har gått gjennom hele den nasjonale utvelgelsen fra start, og skal reise til Torino og fremføre låta Disko. Slovenia er i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Spania – Chanel – SloMo

Spania holdt også en nasjonal utvelgelse i år, nemlig Benidorm 2022. I den nasjonale finalen vant hun med henholdsvis 5 poeng over andreplassen. Spania er en av de fem store, og er kvalifisert rett til finalen i Eurovision Song Contest.

Storbritannia – Sam Ryder – Space Man

Sam Ryder er mannen som ble valgt internt i år for å representere Storbritannia. Han skal ut i universet og synge låta si «Space Man». Det ryktes om at Storbritannia kan få sitt beste resultat på en del år. Storbritannia er direktekvalifisert til finalen da de er en av de fem store i Eurovision Song Contest.

Sveits – Marius Bear – Boys Do Cry

Sveitsiske Marius Bear er den heldige som skal få representere Sveits i årets Eurovision Song Contest. Med sin ballade som heter «Boys Do Cry» skal han prøve å erobre Europa. Sveits deltar i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Sverige – Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

Cornelia Jakobs vant Melodifestivalen til slutt med låta «Hold Me Closer». Etter heat, semifinaler og finaler har denne låta blitt rost opp til skyene. Cornelia Jakobs deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Tsjekkia – We Are Domi – Lights Off

Tsjekkia holdte sin nasjonale utvelgelse ESCZ 2022. Der 7 artister kjempet om å få representere landet. Til slutt gikk gruppa We Are Domi av med seieren med låta Lights Off. We Are Domi har flere bandmedlemmer som er fra Norge. De skal delta i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Tyskland – Malik Harris – Rockstars

Malik Harris vant årets nasjonale utvelgelse i Tyskland. Han vant med låta «Rockstars». Tyskland er direktekvalifisert i finalen da de er en av de fem store i årets Eurovision Song Contest.

Ukraina – Kalush Orchestra – Stefania

Å velge en representant i Ukraina er ikke lett. Alina Pash vant den ukrainske nasjonale utvelgelsen, men fikk ikke representere landet da det skulle vise seg at hun har vært på Krim-halvøya for en del år siden. Dette skal visstnok ikke være lov. Dette skjedde også i Ukraina i 2019. Dermed ble det Kalush Orchestra som skal delta for Ukraina i Torino i mai med låta «Stefania». De kom på en andreplass i den nasjonale utvelgelsen. De skal delta i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest den 10 mai.

Østerrike – LUM!X og Pia Maria – Halo

Bli kjent med LUM!X og Pia Maria her!

Østerrike har også valgt internt i år, og til slutt ble DJen LUM!X valgt med artisten Pia Maria. De skal delta i årets Eurovision Song Contest med låta «Halo». Østerrike deltar i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Hvilke låter gleder du deg mest til å se i årets Eurovision Song Contest?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien