Blogg: Subwoolfer viser ansikt i forkant av Eurovision

Eurovision in Concert: Subwoolfer fikk Alexander Gjørøy fra ESC Norge til å gjøre håndtegnet. Foto: Martin Fjellanger

Dette er en blogg. Bloggen gir kun uttrykk for skribentens personlige meninger.

Det gleder meg at Subwoolfer gjør så mye riktig når de promoterer bidraget sitt i Europa.

Subwoolfer var ekstremt populære under Eurovision in Concert i helgen. Gutta byr virkelig på seg selv. Det er viktig for at Norge skal gjøre det bra i Eurovision. Alt handler ikke lenger om musikken.

Subwoolfer leverte som bare det under Eurovision in Concert. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Inkluderer publikum

Selv om Eurovision i bunn og grunn er en låtskriverkonkurranse, er det gjerne ikke det vi hjemme bryr oss mest om. Det var ikke mange som stod stille da Subwoolfer fremførte «Give That Wolf a Banana» foran flere tusen publikummere i AFAS Live. Maskene, engasjementet og evnen til å inkludere er en unik sammensetning publikum elsker.

Vi skal kanskje ikke ha masker hvert år, men muligheten for å vise seg frem, delta på eventer og være tilgjengelig er der hver gang en ny artist vinner MGP og skal representere Norge i Eurovision.

I videoen under kan du se klipp fra konserten.

En snakkis

Uansett hva man egentlig synes om låta, så er det ingen tvil om at Subwoolfer klarer å engasjere alle på en eller annen måte. Gutta blir snakket om, og alle vil ha en bit av dem. Pressen stod i kø. Norge hadde kanskje den lengste køen, og det var ingen tvil om hvem pressen ville snakke med først!

At de skiller seg ut bare på bakgrunn av låtvalg og kostyme er det ingen tvil om, men det skal kanskje mer til for å få så mye oppmerksomhet. Dansevideo med Spanias Chanel fra Barcelona hadde ikke gått upåaktet hen. De andre artistene har lagt planer for hvordan de kan avsløre dem – Subwoolfer er en snakkis blant årets Eurovision-artister.

Subwoolfer var ikke vanskelig å be når vi ville gjenskape det fine øyeblikket fra Barcelona – der to artister møtes og gjør noe i fellesskap.

Er tilgjengelig

Subwoolfer er med på det aller meste. De deler bilder fra fansen i sosiale medier – viser at de bryr seg og er tilgjengelig i ukene frem mot Eurovision. Vi så hvordan det gikk med KEiiNO i 2019. Vinnerne av publikumsstemmene. Selv om de ikke vant Eurovision, har de likevel klart å holde seg aktuelle tre år senere med fans og presse som ønsker å snakke med dem. Det er det ikke mange som klarer.

Ikke enkelt å få til riktig håndtegn, men Subwoolfer hjelper gjerne til. Foto: Martin Fjellanger

Jeg har tro på at Subwoolfer kan gjøre Norge stolte. Det er et genialt konsept, men se på Georgia som også skjuler sin identitet. Hvor er de? Selv om man vil være skjult, må man også være synlig. Og det klarer Subwoolfer med glans.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien