Prøvedag to og Norge skal på scenen!

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Årets første sceneprøver er i gang! Dag nummer to i Torino, og i dag skal åtte land ha sin første gjennomkjøring på Eurovision-scenen, deriblant Norge og Subwoolfer.

Saken oppdateres fortløpende utover dagen..

Portugal, Kroatia, Danmark, Østerrike, Hellas, Island, Norge og Armenia står for tur. Hvert land får tretti minutter på scenen, noe som gir de tid til tre gjennomganger.

Prøvene starter klokken 10.00 og er ferdig klokken 16.30. Norge øver fra klokken 15.00.
Se hele prøveoversikten her:

NB! På den opprinnelige planen skulle Hellas øve før Island, men dette har nå blitt endret og landene øver nå i riktig startrekkefølge.

Nytt av året er at ingen utenom delegasjonene får tilgang til de første prøvene. Tidligere har pressen fått lov til å se se prøvene i pressesenteret. For fans og fan-presse betyr det at våre første innblikk i hva som skjer på scenen kommer fra Eurovision.tv og deres live blogg, samt videoer på deres TikTok-kanal.

I dag er også ESC Norges journalister på plass i Torino, og de håper å få et lite glimt av Subwoolfer i løpet av dagen.

Portugal: Maro – Saudade Saudade
Foto: EBU / Andres Putting

Først ut er Maro og koristene hennes. De står i en sirkel på B-scenen rett foran green room, noe som passer den intime og drømmende sjangeren. Det blir en del tungrøyk på scenen og farger som virvler på backdroppen. En avslappende og rolig start på dagen. Se eksklusivt videoklipp fra Portugals første prøve her!

Kroatia: Mia Dimšić – Guilty Pleasure
Foto: EBU / NATHAN REINDS

Fra en rolig sang til en annen, nå kommer singer-songwriter Mia på scenen. Her har det blitt en oppgradering på garderobefronten siden den nasjonale finalen. Hun stiller i en knallrosa kjole med flamenco-volanger. Det blir lyrisk historiefortelling med mye bevegelse fra de tre samtidsdanserne Mia har med seg på scenen. Fremføringen er helt annerledes enn alt annet hittil, og de utnytter den store scenen godt. Se eksklusivt videoklipp fra Kroatias første prøve her!

Danmark: REDDI – The Show
Foto: EBU / NATHAN REINDS

Siggy, Ida, Ihan og Agnes står klare til å entre scenen for sine første prøver.
Her blir det også retro-styling og neonfarger på bakteppet, noe som tilfører storscene-uttrykk. Danmark kaster visst nok inn en ekstra modulasjon under denne prøven. Det er ikke bare sangen som tar av etter hvert! I REDDIs siste gjennomkjøring får vi fyrverkeri på scenen! Se eksklusivt videoklipp fra Danmarks første prøve her!

Østerrike: Lum!x feat. Pia Maria – Halo
Foto: EBU / NATHAN REINDS

Siste prøve før lunsjpausen, og kanskje den man har vært mest spent på vokalmessig? Lum!x og unge Pia Maria ankommen scenen for sine prøver.
Dette blir gøy! De er omgitt av en svær sirkulær neon-lys rigg som skaper masse dance-energi inne i deres egne halo. Farger og lys er det masser av i dette nummeret! Her blir det både pyro og røyksøyler i siste gjennomkjøring. Stemningen i green room er på topp, og de er bare tyve stykker der. Tenk responsen i et tettpakket Pala Olimipico! Se eksklusivt videoklipp fra Østerrikes første prøve her!

Lunsjpause – prøvene fortsetter kl. 13.40

Island, Hellas og Norge skal på scenen etter lunsj, i mellomtiden må vi se nærmere på de 1700 plantene i green room! Det er i dag bekreftet at det er hyret inn en egen gartner som skal se til at alle plantene har det bra frem til finalesendingen. Hva som skjer etter Eurovision er usikkert. Kanskje alle artistene får med seg en egen plante hjem, til minne om Torino?

Foto: EBU / Andres Putting
Island: Systur – Með Hækkandi Sól
Foto: EBU / NATHAN REINDS

Sigga, Beta og Elin er de tre søstrene som deltar for Island, med seg på trommer har de broren sin Eythor. Enda et land som går retro-veien når det gjelder kostymene. Dette året er sceneklærne sterkt påvirket av stilen fra 60- og 70-tallet. Det er nydelige harmonier i dette nummeret og bakteppet blir glitrende og vakkert under søstrenes fremføring. Gyldne lys som en soloppgang blir det selvfølgelig også. Se eksklusivt videoklipp fra Island sin første prøve her!

Hellas: Amanda Tenfjord – Die Together
Foto: EBU / NATHAN REINDS

Så var det tid for gresk-norske Amanda Tenfjord sin første prøve. Dette er en meget dramatisk fremføring! Amanda sitter og står alene på scenen i en lang sølv-hvit kjole. Hun er omringet av flere tomme, veltede stoler mot et blått backdrop. Det er lagt på ekko på vokalen, som gir det en ganske hjemsøkende effekt. Umulig å ikke se på – i følge de i salen. Se eksklusivt videoklipp av Hellas sin første prøve her!

Norge: Subwoolfer – Give That Wolf A Banana
Foto: EBU / NATHAN REINDS

Så var det endelig tid for de norske representantene, ulvebrødrene Jim og Keith fra månen, og deres venn DJ Astronaut. LYKKE TIL og HEIA NORGE!!

Ulvene har med seg tre dansere på scenen. Fremføringen er ganske lik den vi så i MGP, med DJ Astronaut på sin forhøyede «prekestol». Det hele fremstår som meget polert og danserutinen sitter med høy presisjon. Vokalen skal visst nok være helt upåklagelig! En god prøve for Norge.
Før tredje prøve, også kjent som pyro-prøven, sitter de få som har tilgang i salen og venter i spenning for å finne ut om det blir pyro, røyk-kanoner, banan-kanoner eller fyrverkeri i siste gjennomkjøring. De blir ikke skuffet når det kommer en stor avslutning med fyrverkeri, som kjøres i takt så det passer med koreografien på de siste yum yum-ene! Se eksklusivt videoklipp fra Norges første prøve her!

Etter prøvene skal Norge ha påsyn og gå gjennom fremføringen slik den ser ut på TV-skjermen. Deretter er det klart for Meet & Greet kl. 17.20 (forflyttet med 20 minutter). Denne har vi i ESC Norge tilgang til via det digitale pressesenteret, og vi vil oppdatere dere fortløpende med siste nytt om Norge.

Armenia: Rosa Linn – Snap
Foto: EBU / NATHAN REINDS

Etter en kort pause er det tid for dagens siste prøve, Rosa Linn fra Armenia. Her får vi et helt sett på scenen! Forsterket papirstruktur utgjør et soverom med hvite vegger. Veggene har mange kleenex-papir klistret på seg. Rosa Linn river ned lappene bit for bit for å avsløre tekster som står skrevet på veggene. Blant annet får man se 22. juni, som var datoen hun ble inspirert til å skrive sangen sin. Se eksklusivt videoklipp fra Armenias første prøve her!

Del:
Relaterte artikler