Blogg: Møte med Norge og Hellas i Torino

Alexander Gjørøy (ESC Norge) sammen med Amanda Tenfjord (Hellas 2022). Foto: Morten Thomassen

Min første dag i Eurovision er unnagjort, og herfra kan det bare gå oppover. Men jeg fikk møte Amanda fra Hellas, og vi har fått snakket med den norske delegasjonen (se intervjuer lenger ned).

Dette er en reiseblogg fra Torino. Bloggen gir uttrykk for skribentens egne holdninger.

Turen ned på lørdag var grei, helt til jeg ankom Milano og ikke fikk leiebilen jeg hadde bestilt. Etter noe timer fikk jeg endelig en bil, og kunne sette kursen mot Torino. Etter 14 timer på reise var det bare å finne hotellet og legge seg.

Søtsaker og sol

PalaOlimpico. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Så første dag med inntrykk fra Torino ble i går, søndag. Virker som at de er veldig glad i kaker, for det var bare søtsaker til frokost på hotellet. Etter noen kakestykker kom jeg meg innover mot arenaen. Sammen med Morten fra Grand Prix-klubben gikk vi først for å få i oss litt ordentlig mat og drikke.

Var egentlig ikke forberedt på hvor varmt det ville være. Vi er jo litt nord i Italia, og helt i starten av mai. Jeg var i Hellas i påsken, og der var det kaldt. Jeg droppet solkrem, og det skulle vise seg å være en dum avgjørelse.

Skuffet

Subwoolfer skulle ankomme arenaen kl. 13.40, og vi stod klare rundt kl. 13. Bare for å være sikker, men så viser det seg at de ankom et annet sted. Skuffet dro vi inn til byen og fikk sett litt der. Det er svært lite som minner oss på at det nettopp er i denne byen Eurovision-finalen er om under to uker.

Arbeid med Eurovision på baksiden av PalaOlimpico. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Håper i det minste det blir litt mer stemning rundt arenaen etter hvert, for i går var det nesten ikke et menneske å se. Heller ikke delegasjonene gjorde særlig ut av seg, og vi fikk knapt med oss når det kom noen.

Vi gir oss aldri

Kl. 17 var vi tilbake ved arenaen for å speide etter Subwoolfer igjen. Også denne gangen ute i god tid. Underveis fikk vi hilse på norske Amanda som representerer Hellas, og tatt en hyggelig prat med henne. For meg som elsker Hellas var dette et superfin overraskelse, og veldig hyggelig når artisten tar seg tid til oss fans.

Så, etter å ha vært ute i åtte timer, kommer den norske delegasjonen. Til og med de så at enkelte hadde fått litt vel mye sol den dagen. Men hovedpersonene var ikke å se. Subwoolfer hadde visst tatt romskipet tilbake til hotellet, men vi fikk noen ord med kommentator Marte Stokstad, Talspersonen og selveste Stig Karlsen.

Ifølge Marte er Subwoolfer svært populære blant de andre artistene, og det er hyggelig å høre! Mer om hvordan det har gått på prøvene ser du i intervjuet under.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien