Prøvedag tre

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Årets første sceneprøver er i gang! Dag nummer tre i Torino, og i dag skal ni land ha sin første gjennomkjøring på Eurovision-scenenderiblant Finland.

Saken oppdateres fortløpende utover dagen..

Finland, Israel, Serbia, Aserbajdsjan, Georgia, Malta, San Marino, Australia og Kypros står for tur. Hvert land får tretti minutter på scenen, noe som gir de tid til tre gjennomganger.

Prøvene starter klokken 10.00 og er ferdig klokken 17.10.

Se hele prøveoversikten her:

Nytt av året er at ingen utenom delegasjonene får tilgang til de første prøvene. Tidligere har pressen fått lov til å se se prøvene i pressesenteret. For fans og fan-presse betyr det at våre første innblikk i hva som skjer på scenen kommer fra Eurovision.tv og deres live blogg, samt videoer på deres TikTok-kanal.

FINLAND: The Rasmus – Jezebel

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Mandagen starter med en våken gjeng fra Finland på scenen. De har dekket scenen med store, svarte, flytende ballonger, og bandet har på seg gule regnfrakker. Regner de med regn? Og som ventet er The Rasmus selvsikre på scenen og leverer et kraftfullt sceneshow med masse gult lys. De kan minne om en sverm med rockebier. Og er det rock, forventer vi jo pyro! The Rasmus skuffer ikke og kjører både fyrverkeri og røykbomber i siste refreng. Dette er pur rock and roll!  Se eksklusivt videoklipp fra Finlands første prøve her!

ISRAEL: Michael Ben David – I.M

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Da var det Israel sin tur. Det var lenge knyttet stor spenning til om Michael Ben David kom seg til Torino, men nå er alle problemer løst, og nå står han på scenen. Her er alt på stell! Bra vokal, ett superpolert dansenummer og hotte dansere i hvitt. Alt i alt en komplett og fantastisk poplåt! Ren Eurovision-banger! Se eksklusivt videoklipp fra Israels første prøve her!

SERBIA: Konstrakta – In Corpore Sano

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Konstrakta er kledd i helhvitt der hun sitter på scenen, med en blomst som eneste fargeinnslag. Som i de tidligere opptrender fra Konstrakta, inneholder også denne kvalitetsmøbler, intens håndvask, og fin håndklekoreografi fra hennes fem korister. Denne fremføringen er veldig forskjellig fra alt annet i Eurovision i år og man kan vel si at den har en veldig interessant, hypnotisk effekt. Og så kan man jo lure på hvor rene Konstraktas hender vil være etter alle disse prøvene? Se eksklusivt videoklipp fra Serbias første prøve her!

ASERBAJDSJAN: Nadir Rustamil – Fade To Black

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Scenen til det Aserbajdsjanske bidraget er bygget opp med trinn som kan minne om en stadiontribune. Nadir bruker noen interessante kameravinkler mens han beveger seg rundt på tribunen sammen med en samtidsdanser. Tribunen deler seg deretter i to slik at den blir til to deler som vender seg mot hverandre. Dette er VIRKELIG smart, og bevegelsene og lyssettingen er med på å gi sangen ett ekstra boost. Sceneshowet kommer til å se fantastisk ut på TV og på arenaen neste torsdag. Well played, Aserbajdsjan. Se eksklusivt videoklipp fra Aserbajdsjans første prøve her!

Lunsjpause – prøvene fortsetter kl. 13.40

Georgia, Malta og San Marino skal på scenen etter lunsj. I går nevnte vi de 1700 plantene i green room, og at det er ansatt egen gartner for å ta vare på alle disse grønne vekstene i ukene som kommer. I dag ble gartneren observert i sving mens han stelte med plantene. Med jevnlig vanning og masse god musikk fra scenen, vil nok disse buskene trives veldig godt de neste ukene. Det blir spennende å se om de vokser noe før finalen.

FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

GEORGIA: Circus Mircus – Lock Me In

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Da var lunsjpausen over, og det er Georgia sin tur til å ha sin første prøve. Hva leverer disse hemmelighetsfulle georgierne tro? Her har sirkuset kommet til Torino. Backdroppen viser klovner, og sceneshowet har elementer av viktoriansk sirkus, i tillegg til steampunk. Ellers er opptrenden gledelig eksentrisk med ett neongrafisk design over det hele. På papiret burde dette egentlig ikke fungere, men på scenen gjør det faktisk det. Se eksklusivt videoklipp fra Georgias første prøve her!

MALTA: Emma Muscat – I Am What I Am

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Så er det Emma Muscat fra Malta sin tur til å entre den store scenen. Emma er den første som bruker B-scenen i dag. Der sitter hun ved ett skinnende flygel som står på et podiet. Hun er iført en glitrende kjole og vokalen sitter! Hun har også med seg fire dansere på scenen. Alt i alt en flott opptreden. Og det kan røpes at Emma synger I Am What I Am sytten ganger i løpet av de tre minuttene sangen varer. Se eksklusivt videoklipp av Maltas første prøve her!

SAN MARINO: Achille Lauro – Stripper

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Da var det Achille Lauro og San Marino som skal til pers. Achille entrer scenen i ett glitrende tettsittende antrekk, en luksuriøs fjærboa med pels pom-poms, cowboyhatt og støvler. Det siste refrenget blir sunget på toppen av en rodeo-okse av rød fløyel? Dette er glamrock, men Lauro gjør det til COUTURE. Jeg er ikke sikker på at Eurovision-scenen noen gang har sett noe lignende, og det er definitivt en god ting. Og som om ikke dette var hett nok fra før, så pøser San Marino på med mer pyro enn alle de andre aktene til sammen. It’s getting hot in there! Se eksklusivt videoklipp fra San Marinos første prøve her!

AUSTRALIA: Sheldon Riley – Not The Same

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Etter en kort pause er det Australia sin tur. Sheldon sitter på nederste trinn av det som ser ut som en gigantisk trapp med små trappetrinn, og antrekket hans er rake motsetningen av Achille Lauros – her er det MENGDER av det! Han bærer en enorm kappe i hvit pels som er drapert ned over gulvet. Sheldon har også på seg den glitrende sølvmasken og håndsmykkene, og holder Eurovision-standarden oppe når det kommer til utrolige antrekk. Dette er en kraftig vokalprestasjon fra Sheldon – de store tonene blåser taket av Pala Alpitour akkurat nå. Se eksklusivt videoklipp av Australias første prøve!

KYPROS: Andromache – ELA

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Sist ut i Pala Alpitour i dag er Andromache. Kypros har med seg en av dagens største rekvisitter. De stiller med en enorm skjellformet multifunksjonsrekvisitt, som rommer både dansere OG grafiske projeksjoner. Andromache bringer både eleganse og energi med seg på scenen, og kan lett beskrives som Afrodite. Denne midttempo poplåten får faktisk noen til å danse litt i salen. Se eksklusivt videoklipp fra Kypros sin første prøve her!

Vi fortsetter å dekke prøvene i bloggform i morgen også. Da er det Irland, Nord-Makedonia, Estland, Romania, Polen, Montenegro, Belgia, Sverige og Tsjekkia som skal ha sine første prøver. Velkommen tilbake i morgen!

Del:
Relaterte artikler