En prat med Marius fra Sveits!

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Vi her i EscNorge fikk en liten prat med Marius Bear som representerer Sveits i år, om både musikk, følelser og forventninger til den store konkurransen vi har rett rundt hjørnet.

Vi lurte på hvordan det føles å representere Sveits i verdens største musikkonkurranse, og Marius svarer at det er en stor ære og han er stolt av å være en del av årets Eurovision-familie.

Sangen han deltar med heter «Boys don’t cry», og vi spør om meningen i sangen, er det noe han stiller seg bak? Han sier at sangen handler om å kunne vise følelser… Fra veldig tidlig alder lærte jeg at jeg ikke trenger å skamme meg over følelsene mine. Som mann er jeg ikke redd for å gråte og blottlegge mine svakheter. Jeg vil ikke ha på meg en emosjonell rustning. Jeg ønsker å være den jeg er, og jeg vil oppmuntre publikum til å gjøre det samme.

Vi lurer også på hans vei inn i musikkens verden, hvordan startet den? Han forteller oss at han aldri følte behovet for å synge, og han vokste opp i et område i Sveits hvor det ikke er så stort fokus på sang, men heller jodling. Som tenåring og når du vokser opp er ikke det spesielt kult… men da jeg oppdaget min sangstemme i en alder av 22 år, da gikk ting fort.

Som alltid når vi snakke med artister er vi interessert i hvor de henter inspirasjonen sin, og Marius forteller oss at han er inspirert av så mange forskjellige typer mennesker; det spiller ingen rolle om de driver med musikk eller noe annet, og i den forbindelse har faren min alltid vært en inspirasjon for meg. Og så liker jeg å omgi meg med mange kreative og positive personligheter som inspirerer meg i hverdagen, da det er slike mennesker jeg vil tilbringe tid med. Og når det kommer til Eurovision er vi jo spent på om dette er litt nytt eller noe han har sterke følelser for, og han forteller oss at han har sett på det siden han var liten, og hadde aldri trodd han skulle være en del av dette store eventet. Han er så stolt av sine landsmenn Gjon og Luca som gjorde flott innsats i sine respektive år (Luca Hänni fra 2019 med You got me ):

Og Gjon’s Tears fra 2021 som tok Europa med storm og klarte en tredjeplass med sin Tout l’Univers :

Sveits deltar i første semifinale, samme som Norge, og vi lurer på hva slags tanker han har rundt sceneshowet, og Marius er en detaljorientert mann og sier: Alt handler om de små detaljene i denne sangen og hva som skjer rundt meg. Det jeg kan fortelle deg er at det vil være veldig annerledes enn det de fleste andre gjør. Akkurat nå fokuserer jeg på ansiktsuttrykkene mine. Jeg er sikker på at når lys, og sang og stemme kommer sammen, vil disse 3 minuttene være magiske.

Veldig mange er opptatt av odds og den slags, og når vi snakker om det sier han at det er et tegn på vår tid, folk ønsker å måle og forutsi hva som kan skje… Jeg synes det er en morsom måte å engasjere folk på. Jeg lanserte faktisk en NFT (engelsk: non fungible token, noe man kan betale med online: det er altså et bevis på eierskap over unike digitale filer som for eksempel NFT musikk, kryptokunst, videoer eller fotografier)med sangen min der folk kan skaffe seg aksjer foran ESC, en litt morsom måte å holde seg engasjert og involvert på, og spille til innsatselementet om hvor bra sangen kan gjøre det.

Marius var med på pre-party i Madrid, men kunne ikke være med på de andre eventene da han var opptatt med en liten mini-turne i Sveits

Vi takker Marius for at han satte av tid til oss og ønsker han masse lykke til i Torino!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien