Prøvedag 4

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Årets første sceneprøver er i gang! Dag nummer fire i Torino, og i dag skal ni land ha sin første gjennomkjøring på Eurovision-scenenderiblant Sverige og Tsjekkia.

Saken oppdateres fortløpende utover dagen..

I dag er det Irland, Nord-Makedonia, Estland, Romania, Polen, Montenegro, Belgia, Sverige og Tsjekkia som skal ha sine første prøver. Hvert land får tretti minutter på scenen, noe som gir de tid til tre gjennomganger.

Prøvene starter klokken 10.00 og er ferdig klokken 17.10.

Se hele prøveoversikten her:

Nytt av året er at ingen utenom delegasjonene får tilgang til de første prøvene. Tidligere har pressen fått lov til å se se prøvene i pressesenteret. For fans og fan-presse betyr det at våre første innblikk i hva som skjer på scenen kommer fra Eurovision.tv og deres live blogg, samt videoer på deres TikTok-kanal.

IRLAND – Brooke – That’s Rich

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Først ut på dag fire er Irland. Brooke stiller i ett fantastisk turkisblått antrekk, hotpants med ett skjørt av chiffon over. I vindfulle Irland ville det kanskje blitt litt for lite, men ikke i varme Italia. Brooke gir en selvsikker fremføring sammen med sine fire dansere, som utfører et ganske så lekent dansenummer. Her får vi også god bruk av overheadkamerariggen og skjermer i gulvet. Brooke har en veldig særegen stemme som høres bra ut på denne store arenaen. En morsom start på dagen. Og jaggu klinka ikke Irland til med litt pyro på slutten! Se eksklusivt videoklipp fra Irlands første prøve her!

NORD MAKEDONIA – Andrea – Circles

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Andrea leverer et veldig stilig, nedstrippet sceneshow. Hun er halt alene på scenen, kledd i helsvart, kun akkompagnert av pulserende grafikk og dramatisk lyssetting. Her bruker også «heisbroene» over vannet som grafiske skjermer. Dette er flott og virkningsfullt, og gir Andrea sin stemme plass til å skinne. Se eksklusivt videoklipp fra Nord-Makedonias første prøve her!

ESTLAND – Stefan – Hope

FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

Stefan starter på B-scenen, alene med gitaren. Det er lagt på ett retrofilter som skaper en fin effekt. Etter hvert som sangen bygger seg opp, flytter han seg rundt på scenen. Dette kommer til å skape god kontakt med publikum. Spenningen var stor om han kom til å ha med seg de to cowboyene fra den estiske nasjonale finalen, men han leverer en virkelig flott prestasjon helt på egenhånd. Den estiske delegasjonen virker veldig fornøyd med hva Stefan leverte, noe de trygt kan være. Se eksklusivt videoklipp fra Estlands første prøve her!

ROMANIA – WRS – Llámame

Foto: EBU / NATHAN REINDS

WRS stiller på scenen i glitrende, wetlook bukse og en rød rysjebluse som han kaster mot slutten. Under har han en vest med sølvpaljetter. Så her får vi årets første antrekksskift! Hans mannlige dansere er i ført kort-korte topper. Det kan nesten se ut som om de har på seg en Speedo som topp! Her hukes det av i flere Eurovision-bokser. Her får vi flott dans, fantastiske kostymer, mange forskjellige musikalske retninger og en skikkelig partylåt. Llámame betyr forresten «ring meg» på spansk. Ring oss, WRS, det er et Euroclub-dansegulv i Torino med navnet vårt på. Se eksklusivt videoklipp av Romanias første prøve her!

Lunsjpause – prøvene fortsetter kl. 13.40

Da er det lunsjpause i arenaen. Utenfor arenaen er det tydelig at her arrangeres årets Eurovision Song Contest!

Eurovision 2022. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

POLEN – Ochman – River

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Krystian Ochman har på seg en veldig stilig sort dress. Med seg på scenen har han fire samtidsdansere som også er kledd i sort, og også i dette nummeret blir det masker! Danserne er kledd i kostymer med filler i gråtoner som gir danserne en eterisk kvalitet, de ser nesten ut som spøkelser. Det hele er visuelt kraftig, spesielt i kombinasjon med Ochmans store stemme og de blinkende lyseffektene. Her blir det vanneffekter bak scenen med fossefallet i front. Det kan nok være lurt å besøke toalettet før denne fremføringen, meldes det fra salen. Se eksklusivt videoklipp fra Polens første prøve her!

MONTENEGRO – Vladana – Breathe

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Vladana har valgt å bruke B-scenen, og den entrer hun i en elegant blå kjole. Kjolen har en stor, lysende rund plate på ryggen. Kanskje den kan være med på å øke Wifi-en i arenaen? Her er det er fantastiske lyseffekter som gjør showet minneverdig. Vladanas sterke stemme løfter taket på Pala Alpitour, og når trommene kommer inn i låta, kan man fort glemme å….. puste! Se eksklusivt videoklipp fra Montenegros første prøve her!

BELGIA – Jérémie Makiese – Miss You

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Det Belgiske bidraget kan vel sies å være den låta som er mest laid-back i år. Jérémie har en utrolig stemme og sammen med sine fire mannlige dansere, får han dette nummeret til å se veldig uanstrengt og coolt ut. Sølvjakke er heller aldri feil! Se eksklusivt videoklipp fra Belgias første prøve her!

SVERIGE – Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Sverige kjører samme sceneshow som i Melodifestivalen. Den runde skjermen er med, og antrekket til Cornelia er også det samme, svarte bukser og topp med lange, sølvfargede frynser. Hun er også barbent. Her er det smarte bevegelser og kameraarbeid, noe som gir den samme intime, intense fremførelsen som i Melodifestivalen. Den svenske delegasjonen bør se seg fornøyd med sin første prøve. Se eksklusivt videoklipp fra Sveriges første prøve her!

TSJEKKIA – We Are Domi – Ligths Off

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

Her får vi en STOR avslutning! We Are Domi har tatt i bruk hver enkelt lys rigg i arenaen, og plutselig har man veldig lyst til å gå på klubb i kveld. Noe vi har fått med oss, er at gitaristen har laget cellostrenggitaren sin selv. For å spille å den, bruker han en bue, og det er kanskje noe av det kuleste vi har sett i dag! De får bonuspoeng for å rime a)  ‘lovers’ med ‘bed covers’, b) utmerket bruk av ordet ‘peripheral’. Det er ett ord man ikke hører så ofte i poplåter i dag, så det bør definitivt feires! Se eksklusivt videoklipp fra Tsjekkias første prøve her!

I morgen starter prøve nummer to for semifinale 1, og da vil vi være live for å dekke prøvene fra kl 10:00. Bli med oss da! Sees i morgen!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien