Årets scene skaper trøbbel

Foto: EBU / Andres Putting

Årets Eurovisionscene i Torino skaper hodebry for flere land etter at den tidligere i uken skal ha blitt ødelagt.

Årets prøver er i full gang i PalaOlimpico, men mange land har hatt problemer med å få gjennoført sine planlagte opptredener etter at den roterende solen skal ha blitt ødelagt like før prøvene startet tidligere i uken.

Det er de roterende buene som skal forestille en sol som ikke virker. Disse ble ødelagt etter at motorene til buene kom i kontakt med fossefallet som også er et element på scenen. I tillegg roterer ikke delene fort nok til at man får endret innstillingene mellom hvert innslag.

Derfor er det altså solens bakside man ser under prøvene. Den består av en lysrigg, mens led skjermene er låst fast på baksiden.

Dette har skapt trøbbel for blant annet Danmark og Litauen, sistnevnte land måtte endre sin opptreden nærmest på sparket før deres første prøve.

EBU sier i en uttalelse til danske DR at for å skape likhet for alle opptredenene vil solen bli stående slik den gjør nå. Det er heller ikke tid til å få ordnet motorene før første live sending på tirsdag.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien