Prøvedag 5

Foto: EBU / Andres Putting

Da er prøvedag nummer fem over, og arenaen tømmes. Dagen har vært full av inntrykk, både positive og negative. Her kan du få med deg hva som har skjedd på scenen i løpet av onsdagen.

ALBANIA – Ronela Hajati – Sekret

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Dagen startet ikke så bra i online pressesenteret. Vi fikk dessverre ikke se prøven til Albania. Men etter å ha fått oppdatering fra vår mann i pressesenteret, fikk vi en liten gjennomgang av sceneshowet til Ronela. Her har et vært kostymeskift på Ronela og de mannlige danserne har fått på seg seler. Pga de tekniske problemene tidlig i dag, fikk vi se prøvene på slutten av dagen. Ronela slet litt med kostymet under fremførelsen, ellers var det røft og erotisk!

LATVIA – Citi Ceni – Eat Your Salad

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Citi Ceni stiller i knallfargede dresser, med nøyaktig samme energi som de har hatt i alle sine tidligere fremførelser. Som man ser av bilder og video kjører de helfargede antrekk i klare fine farger. Showet er lekent og moro! Vokalist Jānis viser at salat gir deg energi nok til tre ganger tre minutter med hopp og sprett og tjo og hei. På slutten hopper gitarist Krišjānis ned i spagaten, og da revner buksa hans!

LITAUEN – Monika Liu – Sentimentai

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Kan Litauen kalles årets mest sexy bidrag? Etter dagens prøve kan man vel svare ett rungende JA på det! Monika eier scenen til tross for ett enkelt sceneshow. Her er det flott lysbruk, flotte kameravinkler og forførende blikk. Monika mangler nok litt hårspray i luggen, for hun ender opp med en søt midtskill i slutten av den første av dagens prøver. De tester ut litt forskjellig lysbruk, og noe av det ser ut som om det kastes krystaller opp i luften bak henne, samtidig som det glitrer på samme måte i Monikas kjole. Alt i alt en classy og lekkert fremførelse.

SVEITS – Marius Bear – Boys Do Cry

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Marius har arvet buksa til Gjons Tears og tatt inspirasjon fra James Newman når det kommer til jakkevalg. Ellers er det svart på svart og grått på svart. Det mest spennende er når det prosjekteres ett brustent hjerte på kinnet hans, som tilslutt ender på gulvet. Marius gjør fint lite ut av seg på scenen.

SLOVENIA – LPS – Disko

EBU / Andres Putting

Gutta i LPS ser veldig ukomfortable ut på scenen. Det tar lang tid før vokalisten får øyekontakt med kamera, og de andre er mer opptatt av instrumentene sine, enn å by på litt sjarm. Nummeret er enkelt og litt mørkt, med en stor skinnende diskokule midt på scenen. Den flytter litt på seg i løpet av fremførelsen, slik at gutta på gulvet flankerer den.

UKRAINA – Kalush Orchestra – Stefania

Foto: EBU / Andres Putting

Ukraina var ett av landene det knyttet seg stor spenning rundt sceneshowet, og man kan trygt si at de ikke skuffer! Detter fenger fra start til slutt, med ett veldig fargerikt show. Her har vi kostymer med tradisjonelt Ukrainsk mønster, filler i flere farger og rosa bøttehatt. Under sangen har de en flott effekt i skjermen i gulvet, der du ser silhuettene deres som om de skulle stå i døråpninger med sola bak seg. Silhuettene vagger frem og tilbake i takt med musikken. Backdroppen viser en dame og ett barn, og damen blir eldre og feller tårer. Tårene blir til gule stråler som renner ut å gulvet, og da omkranses scenen i blått lys. En gripende forestilling.

BULGARIA – Intelligent Music Project – Intention

Foto: EBU / Andres Putting

Her er det rock fra første sekund. Starter med splittet bilde av trommis og gitarist, og når det skilles står Ronnie, vokalisten der med en sort, stor bremmet hatt. Og jaggu har han slått ut håret, det er jo Eurovision! Lyset går i hvitt, kanskje litt for lenge, før det legges til rødt. Her synes det at det er ett band som er samstemt. De avslutter med maaaase flammer!

NEDERLAND – S10 – De Diepte

Foto: EBU / Andres Putting

Her er det enkelhet i sort og hvite lys. S10 er kledd i sort dress og hvite sneakers, så hun matcher lys og mørket. S10 er ganske stillestående og uttrykksløs, og derfor blir det litt platt. I tillegg kan plasseringen mellom Bulgaria og Moldova være litt negativt for S10.

MOLDOVA – Zdob şi Zdub & Advahov Brothers – Trenulețul

Foto: EBU / Andres Putting

Hvis ikke det finnes en pris for å være Eurovisions gladeste, burde de lage en! For blidere fyrer på scena enn Advahov Brothers finnes ei i årets konkurranse! (i alle fall ikke blant de vi har sett prøve til nå) Her er det farger, herlige dansetrinn og artige og rare kostymer. Gutta i Zdob si Zdub er ingen nybegynnere på ESC-scenen, og det både synes og høres. De koser seg glugg de tre minuttene de har til rådighet, og det smitter! Se selv!

KROATIA – Mia Dimšić – Guilty Pleasure

Foto: EBU / NATHAN REINDS

På dagens første prøver, sliter Mia med backing-tracket og sin in-ear. Det hørtes på vokalen, men etter å ha gjort endringer og fått ting til å virke før den siste prøven, ble også vokalen til Mia mye bedre. I tillegg til danseren hun hadde med seg i den nasjonale prøven, har hun fått med seg en mannlig danser til og en kvinnelig. De bruker også den ytterste scenen, og det er mye bevegelse.

DANMARK – Reddi – The Show

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Danske Reddi har også ett sprakende og fargerikt show. Første delen er jo ganske nedstrippet der vokalisten sitter ved flygelet og synger inderlig. En fin effekt her er at hun gjenspeiles i ett grundig pusset flygel. (her er det noen som har gnikket godt og lenge!) Når låta tar av, blir det noe hekt annet. Da kommer fargene frem. Reddi bærer litt preg av å være satt sammen for anledningen, de har ikke den aller beste kjemien.

ØSTERRIKE – LUM!X feat. Pia Maria – Halo

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Da var vi fremme ved årets 90-talls alibi. Østerrike stiller med låta Halo og Luca og Pia Maria er godt plassert inne i en Halo, en stor lysrigg som lyser opp i rødt og hvitt i takt med musikken. Første gjennomkjøring var ikke Pia Maria og koristen i synk, noe som satt preg på vokalen hennes. Det gjorde også sitt til at Pia Maria slet med å komme opp på den øverste tonen på slutten. Etter hun la den ned en oktav på andre røve, hørtes det litt bedre ut, men det blir litt heseblesende mot slutten. Siste del av låta blir det mye blinkende lys, flammer og røyk.

HELLAS – Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Dagens «norske» bidrag entrer scenen. Amanda ser ut som en gudinne i den hvite kjolen sin. Selv om låten ikke er utpreget gresk, har de jaggu tatt igjen det i sceneshowet. Her er det hvite og blå lys, og scenen er fylt med blå stoler som ligger hulter til bulter. Skal det symbolisere en krangel tro? Amanda starter første setning med øynene lukket, og når hun åpner de, er det md ett rimelig intenst blikk. Det blikket holder hun oss med hele låten gjennom. Vokalt er dette så perfekt som det kan bli.

PORTUGAL – Maro – Saudade, Saudade

Foto: EBU / Andres Putting

Sist ut i dag er Portugal. De fikk flyttet på prøvetiden sin, da det viser seg at det er en i det portugisiske teamet som har testet positivt på Covid-19. Det unne nesten se ut som om det var en av koristene, de det var en person som stod på scenen med maske under første prøve. Dette kan ha vært en stand in, som stod plassert der for å teste hvordan det vil se ut på bildene. Ellers var det en lavmælt, nesten litt for nadpå Maro som fremførte Saudade Saudade. Lyset gikk i varmere toner utover i prøvene.

Da var vi ferdige for i dag, men vi er klare for en ny dag i morgen. Klokken 10:25 har Subwoolfer og Norge sin andre sceneprøve i Torino. Den følger vi tett i vår livesending som starter klokken 10:00. Følg med oss i morgen og!

Del:
Relaterte artikler