Alt om Norges andre prøvedag i Torino

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Subwoolfer og Norge har i dag hatt sin andre sceneprøve i vertsbyen, og i dag fikk pressen se alle de tre gjennomgangene. Subwoolfer var heldigvis det andre landet som skulle øve, for vi rakk bare to gjennomganger av Island som var rett før Norge.

Vi i ESC Norge så prøvene live og kommenterte fortløpende underveis:

Norges prøve starter ca. 25. minutter inn i livesendingen.
Slik var prøven

Åpningsbildet er skikkelig stilig! Kamera er helt foran på scenen så vi ser fossen i forkant og Subwoolfer som står sammen med danserne sine og DJ Astronaut midt på scenen, litt i bakkant. Det er mørkeblått lys og man legger umiddelbart merke til de gulve ulvene. Vokalmessig sitter dette godt, men vi lurer på om lydmiksen er noe annerledes enn i MGP, for nå hører man vokalene tydeligere.

Subwoolfers prøve sett fra Green Room. Foto: Subwoolfer

Energien og dansen gjør seg godt og de er veldig synkrone. Det er gøy å se på, men vi er litt redd for at det røde partiet i fremføringen nå har blitt litt mindre effektfullt i mangelen på LED-skjermer bak ulvene. Vi ser antydning til dansere eller publikum på skjermene på siden av solen, og med noen justeringer av vinkler blir det bedre gjennom de tre prøvene.

Foto: EBU / CORINNE CUMMING

Bokstavene i sort og gult ligger fremdeles i overlay på bildene i refrenget. I refrenget er det også subwoofere/høyttalere som blinker i midten av «sola» og på LED-veggene bak, i tillegg til en gedigen en midt på scenegulvet som pulserer når de danser.

Vi merker at energien som vi ikke får gjennom disse prøvene er fordi det ikke er publikum i salen. Allikevel koser vi oss med dette og har klokketro på finaleplass for ulvene.

I tredje prøve får vi også fyrverkeri i takt med siste yum yum-refreng, mens det lyser i neonblå og gule striper utover bakveggen og ut i salen. Dette er virkelig flott å se på og det kommer til å koke bra når salen fylles opp av elleville fans i neste uke. En pang-slutt og vi er helt sikre på at Norge kvalifiserer seg videre til den store finalen!

Slik reagerte pressen

På den daglige presseavstemmingen til escxtra havnet Subwoolfer, noe overraskende, på en femteplass blant landene som øvde i dag. Dette kan skyldes at nummeret er relativt likt som det var i MGP og at noen av de andre overrasket veldig med sine show, for eksempel Aserbajdsjan og Armenia.

Vår reporter Alexander satt i pressesenteret underveis i prøvene og kunne melde om mye klapping, og at enkelte er med på håndbevegelsene. Vi ser at det er lite folk i presserommet og forstår at det ikke koker i et så luftig og glissent rom.

Det er ikke mange i pressesenteret enda. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Andy fra Eurovoxx tok turen innom livesendingen vår og forteller at han syns vokalen til Subwoolfer er kjempegode. Det ser polert og proft ut. Han koste seg veldig med prøvene og tror Norge en sikker finalist etter å ha sett nummeret i dag. «Dere kan nok se frem mot et fantastisk resultat i år, og en i teamet mitt tror Norge kan være en potensiell vinner«, sier han.
Andy mener dette ikke er en gimmik, selv om mange kanskje tror det ved første øyekast. Han sier sangen er av høy kvalitet og ganske kommersiell. Utfordringen vår kan bli juryene, men han tror allikevel ikke de vil slakte dette bidraget. Norge bør være en sikker finalist, ifølge vår britiske kollega.

Sjekk forresten ut Eurovoxx sin YouTube-kanal. De er kjempeflinke!

Subwoolfer lager god stemning

Etter prøvene var det duket for pressekonferanse og der var hele delegasjonen med. Underveis var det god stemning, spesielt når en av journalistene tilbød ulvene bananer. Dette ble tatt imot med åpne armer!

På spørsmål om hvem som er Subwoolfers favorittbidrag fra Norge svarer de med kroppsspråk før Talpersonen sier «Mannen med nakkegitaren!«. De danser og klapper til Alexander Rybaks Fairytale og pressen blir med å klappe! Vår egen Alexander melder om svært god stemning, latter og mye humor under dette møtet med pressen.

God stemning i Team Norge etter pressekonferansen! Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge
Intervju med Subwoolfer

Etter pressekonferansen kom Subwoolfer innom livesendingen vår for å fortelle hvordan prøvene hadde gått, og hvordan de har det i Torino. De sier også at de slipper ny musikk, ganske snart! Se det hysteriske intervjuet her:

Vi håper alle bestemødrene nede i Italia passer litt ekstra på og ulvene ikke blir påkjørt når de jager biler!

Avslutningsvis vil vi takke ulvene for den gode jobben de gjør nede i Torino. Det er en fryd å følge med på det de tar seg til, og vi er sikre på at den harde innsatsen vil bli belønnet med en finaleplass på tirsdag! Heia Norge!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien