Live rapport: Subwoolfer øver for andre gang

Foto: EBU / NATHAN REINDS

Den sjette dagen med prøver i Torino er her, og nå får presse og fan-presse se og høre alt som skjer på scenen. Vi i ESC Norge har livesending gjennom hele prøvedagen, fra 10.00 – 15.05 for å gi dere live reaksjoner på det vi får se.

Heidi, Morten og Mandy følger prøvene og beskriver alt de ser og hører. Alexander Gjørøy er på plass i pressesenteret i Torino. Han vil også delta i sendingen gjennom dagen og rapportere om stemningen derfra.

Nå er det den andre runden med prøver for landene i første og andre semifinale.

Totalt i dag rekker 15 land å ha gjennomganger på scenen: Island, Norge, Armenia, Finland, Israel, Serbia, Aserbajdsjan, Georgia, Malta og San Marino har øve for andre gang, så disse får vi sett og beskrevet for dere.

Norge øver fra 10.25 – 10.45. Subwoolfer besøker livesendingen vår ca. klokka 13.00

Foto: EBU / Andres Putting

I tillegg skal de fem forhåndskvalifiserte fra Frankrike, Italia, Storbritannia, Spania og Tyskland øve for første gang, men de har lukkede prøver så disse får vi kun se korte videoklipp og bilder av fra utover ettermiddagen.

Prøvene starter klokken 10.00 og alle får 20 minutter til å øve. Dette skal gi rom for tre gjennomkjøringer. Se hele prøveoversikten her:

Ikke bare skal pressen få følge med på prøvene i pressesenteret, men utover dagen vil det også legges ut videoklipp som er åpne for alle. Disse klippene legger vi ut lenger ned i denne saken, slik at dere kan få med dere 40 sekunder av hvordan TV-bildene blir for de som øver i dag.

Island:
Norge:
Subwoolfer møtte pressen etter prøven, og virket fornøyde med hvordan det hadde gått. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge
Armenia:
Finland:
Israel:
Serbia:
Aserbajdsjan:
Georgia:
Malta:
San Marino:

BIG 5

FRANKRIKE: Alvan & Ahez – Fulenn

FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

Først ut av de fem store, er Frankrike. De har med seg ett podium med en del planter på, noe som passer veldig bra til årets greenroom. Med de matchende kostymene i sort og gull og stødige vokalharmonier føles det som om Alvan & Ahez alltid har spilt sammen. De har med seg en kvinnelig danser på scenen. Fulenn er årets basslåt, og bassen pulserer gjennom Pala Olimpico. Akustikken i hallen er fantastisk, så her føler du virkelig låta i gulvet. Plantene i greenroom hopper med i takt! Etter den andre gjennomgangen, avsluttet Alvan sangen med ett blunk inn i kameraet – eller hadde han fått noe i øyet? Se eksklusivt videoklipp fra Frankrikes første prøve her!

ITALIA – Mahmood & BLANCO – Brividi

FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

Blanco har ikke kommet til Torino ennå, så prøven kjøres i dag med en stand-in for ham. Flygelet er på plass på scenen og det orkestrale i denne låta formelig svever gjennom arenaen. Mahmood og not-BLANCO blir lyst opp av alle tilgjengelige spotlights i salen. Mahmood er kledd i en lang, sort skinnfrakk og bærer hvite, store solbriller. Tempoendringene og harmoniene i denne sangen gir skikkelige gåsehud-øyeblikk, og Mahmoods vokal er like uanstrengt som den var i 2019. Nå gjenstår det bare å se hvordan dette blir når Blanco kommer seg til Torino. Detter er en prestasjon vertsnasjonen burde være veldig fornøyd med. Se eksklusivt videoklipp fra Italias første prøve her!

STORBRITANNIA – Sam Ryder – SPACE MAN

FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

Her kommer den største rekvisitten i konkurransen så langt, en metallkonstruksjon som består av tre enorme vinger. Den kan se ut som om den er tatt rett ut av en sci-fi-film. Til sammenligning er hver av seksjonene her større enn trappen til Australia. Denne konstruksjonen er nok en 4-5 meter høy. Sam står på en rund sokkel, i ført en sort fallskjermhopperdrakt og sorte og hvite joggesko. Når metallkonstruksjonen blir opplyst og åpner seg, gir Sam alt han har og levere en ENORM vokal. Det er visuelt veldig imponerende og Sam har god kontakt med kameraene. De siste tyve sekundene viker han fra den innspilte versjonen, og gir oss en episk finale. Dette er bra jobba, Storbritannia! Se eksklusivt videoklipp fra UKs første prøve her!

SPANIA – Chanel – SloMo

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Chanel stiller på scenen i ett matadorlignende sølvantrekk som er VELDIG glitrende. «Booty hypnotic» er i høy grad dagens tema. De mannlige koristene har også ett matadorlignende antrekk med glitrende pynt på skuldrene. Det er ett skikkelig polert nummer, med en danserutine som sitter. Under scenelysene skaper Chanels sølvantrekk og lårstøvler en virkelig minneverdig effekt. Dansen er brennheit – dette kommer til å se bra ut live og på TV. Se eksklusivt videoklipp fra Spanias første prøve her!

TYSKLAND – Malik Harris – Rockstars

FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

Malik jobber bra med kameraene og kommer nok til å få god kontakt med publikum. Iscenesettelsen er enkel og nedstrippet, det er bare Malik og gitaren hans. I rap-partiet blir det en helt annen intensitet i nummeret. Det er en veldig selvsikker og overbevisende opptreden, og vokalen hans er også fantastisk. Se eksklusivt videoklipp fra Tysklands første prøve her.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien