Prøvedag 7

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Den sjuende dagen med prøver i Torino er her, og nå får presse og fan-presse se og høre alt som skjer på scenen. Vi i ESC Norge har livesending gjennom hele prøvedagen, fra 10.00 – ca. 16.15 for å gi dere live reaksjoner på det vi får se.

Heidi, Morten og Mandy følger prøvene og beskriver alt de ser og hører.

Nå er det den andre runden med prøver for landene i andre semifinale.

Totalt i dag skal 11 land å ha gjennomganger på scenen: Australia, Kypros, Irland, Nord-Makedonia, Estland, Romania, Polen, Montenegro, Belgia, Sverige og Tsjekkia har prøve for andre gang.

Prøvene starter klokken 10.00 og alle får 20 minutter til å øve. Dette skal gi rom for tre gjennomkjøringer. Se hele prøveoversikten her:

Ikke bare skal pressen få følge med på prøvene i pressesenteret, men utover dagen vil det også legges ut videoklipp som er åpne for alle. Disse klippene legger vi ut nedover i denne saken, slik at dere kan få se 40 sekunder av hvordan TV-bildene blir for de som øver i dag.

Her kan du lese eurovision.tv sin live blogg med løpende oppdateringer og bilder.

Utfordringer i kø!

For flere av landene som har hatt prøver i dag har det vært en utfordrende dag. Det har vært en mengde med lydkomplikasjoner og feil, det har til stadighet dukket opp kameramenn i bildene og vi har ofte sett feil kameravinkler. For Australia var det litt komplikasjoner med kostymet til Sheldon på vei opp trappene. Kypros hadde lydproblemer, og når Stefan fra Estland skulle flytte seg fra den ytterste delen av scenen, fikk vi bare se bilder fra ett kamera i bevegelse. Belgias Jérémie klaget over at han hørte noen som snakket i stedet for musikken i in-ear’n sin. Men verst gikk det ut over Cornelia, som først opplevde kraftig statisk lyd, så forsvant musikken fra in-ear’n. Da hun endelig fikk lyden på plass, snublet en kameramann i mikrofonledningen hennes og så holdt hun å å ramle mot skjermen sin. Men til tross for disse utfordringene leverte Cornelia en perfekt vokal og beholdt roen.

Man kan trygt si at det er flere av de som jobber med bilde og lyd som trenger å jobbe overtid i dag, for å gå gjennom alt det tekniske og kjøreplaner. Så håper vi RAI har de meste på plass til i morgen tidlig.

Australia:
Kypros:
Irland:
Nord-Makedonia:
Estland:
Romania:
Polen:
Montenegro:
Belgia:
Sverige:
Tsjekkia:

Da takker vi for følget i dag, og ønsker dere velkommen igjen i morgen formiddag. Da er det «big 5» som skal ha sine andre prøver. Sees i morgen!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien