ESC Norge vurderer: De fem store

Foto: EBU / CORINNE CUMMING

I siste del av artikkelserien «ESC Norge vurderer» er tiden nå kommet for de direktekvalifiserte låtene fra Frankrike, Spania, Storbritannia, Tyskland og vertslandet Italia.

Som vanlig har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt basert på kommentarene vi har fått inn fra teamet. Poengene vi har benyttet er de vanlige Eurovisionpoengene 1-8, 10 og 12. Under den enkelte låt vil dere få poengsummen, men selve resultatlisten vil presenteres til slutt i artikkelen. Plasserer årets direktekvalifiserte låter seg høyt eller lavt? Følg med!

Låtene ble vurdert før prøvene

Årets direktekvalifiserte låter:

FRANKRIKE – Alvan & Ahez – Fulenn

Et uventet veivalg for Frankrike i år, og det i positiv forstand. Dette er mystisk, etnisk og et av årets kuleste numre. Sist landet sang på Bretonsk gikk det ikke så bra, men vi håper at om Alvan & Ahez rydder litt opp i det heseblesende sceneshowet så kommer dette til å gå riktig så bra.

Poeng: 69 av 96

Se ESC Norges intervju med Alvan & Ahez her

SPANIA – Chanel – SloMo

Endelig kan det se ut som at Spania skal klare å klatre høyere på resultatlisten enn de har gjort de siste årene. «SloMo» er forfriskende, sexy og årets danselåt som plukker jevnt over høythengende poeng hos ESC Norge. Chanel vakler til tider litt vokalt og låten kan bli litt repetitiv i lengden for enkelte teammedlemmer.

Poeng: 61 av 96

STORBRITANNIA – Sam Ryder – Space Man

Endelig kan det se ut som UK satser på Eurovision igjen! Sam Ryder høster jevnt over høye poeng fra oss i ESC Norge, og vi spår en høy plassering i finalen. Dette oser av kvalitet og den imponerende vokalen er det som virkelig hever denne ellers gode låten til nye høyder.

Poeng: 85 av 96

Se ESC Norges intervju med Sam Ryder her!

TYSKLAND – Malik Harris – Rockstars

Dessverre spår ESC Norge at Tyskland nok et år vil befinne seg i det nedre sjiktet av resultatlisten. Kommentaren «noe av det bedre de har sendt på en stund» sier kanskje noe om de lave forventningene vi har lært å ha til Tyskland. De fleste mener at dette blir for anonymt, tamt og kjedelig, men noen få liker låten til Malik og mener han har en fin stemme. Refrenget er nynnbart, men ellers er det lite positivt å si om «Rockstars».

Poeng: 40 av 96

ITALIA – Mahmood og Blanco – Brividi

Italia har virkelig ridd på en bølge av suksess etter deres comeback i 2011, og i år er intet unntak. Dette er kvalitet på høyt nivå, det er dramatisk og en låt som vi må se opp for! «Brividi» gir de fleste i teamet frysninger, men noen få sliter med å få taket på denne og mener den blir litt vel blankpolert.

Poeng: 73 av 96

RESULTAT:

Dermed er årets vurderinger fra teammedlemmene i ESC Norge kommet til ende.

PLASSERINGLANDPOENG
1.STORBRITANNIA85
2.ITALIA73
3.FRANKRIKE69
4.SPANIA61
5.TYSKLAND40

Gratulerer til Storbritannia og Sam Ryder med en førsteplass i vår avstemning over låtene fra de fem store.

Del:
Relaterte artikler