En liten oppsummering av semifinale 1!

Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Kvelden i går har nå endelig fått senket seg, og for en kveld det ble! 10 låter gikk videre til finalen som er på lørdag, og jammen fikk ulvene våre trollbundet Europa!

Det venten mye spenning rundt gårdagens semifinale i PalaOlimpico. Endelig er Eurovision Song Contest tilbake, og nå med fullsatt sal for første gang på noen år.

Sendingen startet med et åpningsnummeret som sang nummeret «The Sound of Beauty». Dette var et fint åpningsshow der man virkelig kjente på følelsen på at det nå virkelig var i gang. Samtidig er scenen i Torino fantastisk vakker! Etter dette presenterte årets programledere Mika, Laura Pausini og Alessandro Cattelan og startet showet.

Eurovision 2022: Roterende sol, semifinale 1. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Så fikk de 17 låtene endelig fremført, og jammen gikk tida fort. Her var det flere som var helt fantastiske, mens noen falt litt gjennom. Det ventet stor spenning rundt ulvene våre i Subwoolfer – men de klarte virkelig å ta med seg festen til Torino. Dette hørte man vet at publikum var med under nummeret.

Sjekk ut vårt intervju med Subwoolfer her!

Disse gikk videre

Til slutt var det på tide å få vite hvilke 10 låter som skulle gå videre til finalen på lørdag, og ulvene våre gikk videre. De får også med seg gresk/norske Amanda Tenfjord som representerer Hellas med låta «Die Together». De andre låtene som gikk videre var Moldova, Ukraina, Island, Sveits, Armenia, Litauen, Portugal og Nederland. Og vi gratulerer!

Sjekk ut vårt intervju med Systur her!
Sjekk ut vårt intervju med Monika Liu her!

Etter å ha sett semifinalen i år synes jeg at Norge, Hellas, Moldova, Ukraina og Portugal var de låtene som virkelig brillijerte på scenen i går. Av overraskelser så var det en overraskelse at Island og Sveits klarte å ta med seg videre i konkurransen.

Sjekk ut vårt intervju med Amanda Tenfjord her!
Sjekk ut vårt intervju med MARO her!

Alt i alt var programmet i går en høydare! Det er fantastisk å være inne i Eurovision-uka. Nå gjør vi oss klare for morgendagen, der vi skal finne ut hvilke 10 som går videre fra semifinale 2. Dette kan du se i morgen klokken 21.00.

Del:
Relaterte artikler