ODDSEN: Tror disse ti går videre til finalen fra semifinale 2!

Foto: EBU / NATHAN REINDS

I morgen braker det løs – IGJEN. Ti stykker gikk videre til finalen allerede på tirsdag – her blant annet Norge, og Hellas. I kveld starter semifinale 2 med sin generalprøve.

I løpet av de siste dagene har det skjedd noen endringer på oddsen der noen har klatret, og noen har synket.

I denne artikkelen vil vi i hovedsak ta og se på oddsen for semifinale 2, og hvilke ti som bettingselskapene tror vil gå videre til finalen i Eurovision.

I løpet av de siste dagene har det ikke skjedd så store endringer på oddsen, men noen har klatret, noen har synket og noen land har økt sjansene sine til å gå videre til finalen. Eurovisionworld har en oppdatert odds på akkurat dette.

Semifinale 2:

Nå har Norge, Hellas, Moldova, Litauen, Portugal, Armenia, Island, Sveits, Nederland og Ukraina gått videre fra semifinale 1, og det gjør jo at spenningen ligger der for å finne ut hvilke 10 som vil gå videre til finalen fra semifinalen som er i morgen.

Denne semifinalen sies å være den sterkeste, her med blant annet Sverige, Polen, Australia, Serbia og Tsjekkia der to av tre bandmedlemmer er norske. I denne semifinalen er det 18 land som deltar. Det vil si at 10 av disse går videre, mens åtte av dette heatet må se finalen fra sidelinjen.

I følge Eurovisionworld sin odds ser det ut som at det er Sverige, Polen, Australia, Estland, Serbia, Tsjekkia, Finland, Belgia, Kypros og Aserbajdsjan som vil gå videre til finalen.

Sverige og Polen er de som topper på oddsen til å gå videre med henholdsvis 94% og 93% sjanse til å gå videre. Etter dette ligger Australia, Estland og Serbia på 80%-tallet. Tsjekkia og Finland ligger på 75% og 74% sjanse, mens Belgia, Kypros og Aserbajdsjan ligger nederst fra 65% til 58% sjanse. To bettingselskaper tror at Malta kan klare å være blant topp 10. De har blitt satt til å ha 54% sjanse til å gå videre.

Sjekk vårt intervju med Polen her!
Sjekk vårt intervju med Australia her!
Sjekk vårt intervju med Serbia her!
Sjekk vårt intervju med Tsjekkia her!
Sjekk vårt intervju med Finland her!

Det betyr at bettingselskapene tror at Malta, San Marino, Romania, Israel, Irland, Georgia, Montenegro og Nord-Makedonia ikke vil klare å ta seg til en finale.

Sjekk vårt intervju med Malta her!

Endringer på den øvrige lista

På den øvrige lista er årets favoritt blant bettingselskapene fortsatt Ukraina, med nå 51% sjanse for å vinne. Storbritannia ligger på andreplass med 11%. Italia følger etter med 10% sjanse til å vinne. Sverige og Spania ligger på fjerde- og femteplass med henholdsvis 9% og 4% sjanse til å vinne.

Vi kan også se at Polen ligger fortsatt på en sjetteplass med Hellas og Norge hakk i hæl som nå ligger på en syvende og åttendeplass.

Så er det mye som kan endre seg etter generalprøven i kveld, så følg med! Hvilke ti håper du går videre til finalen fra semifinale 2?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien