Din guide til semifinale 2

FOTO: EBU / NATHAN REINDS

I kveld skal vi nok en gang benke oss ned for å se hvilke 10 land som får æren av å representere sitt land i den store finalen.

Kruttrøyken har ikke før lagt seg etter tirsdagens semifinale, før vi er i gang med neste runde. Programlederne Laura Pausini, Alessandro Cattelan og Mika er igjen klar for å lose oss gjennom kvelden på best mulig måte.

Eurovision 2022: Programlederne, semifinale 1. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

De 17 landene som konkurrerer i kveld er:

 1. Finland
 2. Israel
 3. Serbia
 4. Azerbajdsjan
 5. Georgia
 6. Malta
 7. San Marino
 8. Australia
 9. Kypros
 10. Irland
 11. Nord Makedonia
 12. Romania
 13. Polen
 14. Montenegro
 15. Belgia
 16. Sverige
 17. Tsjekkia

Mens scenen forberedes til hver nasjon, får vi se ett lite postkort fra ett sted i Italia. Det er igjen dronen Leo som tar oss med på tur gjennom Italia, mens artisten som skal stå på scenen prosjekteres som hologrammer på de forskjellige stedene.

Pauseinnslag

De kjente ansiktene – og stemmene – til Gianluca, Ignazio og Piero som utgjør trioen Il Volo, vil være et kjærkomment tillegg til semifinalen torsdag 12. mai. Trioen, som representerte Italia i 2015 med sin sang Grande Amore, ble en stor hit blant seerne,toppet TV-avstemningen, og endte til slutt på 3. plass. På den tiden var sangens poengsum på 292 poeng rekordstor for Italia.

Her kan du se deres opptreden fra 2015:

Nå vil seerne av årets konkurranse også få en spesiell opptreden, som nok vil være et stort høydepunkt for alle som er til stede på Pala Olimpico torsdag kveld, så vel som for de av oss som sitter hjemme i egen stue. I årene etter Eurovision har de turnert verden rundt, og i 2019 ga de ut et Greatest Hits-album som feiret deres første ti år sammen. Samme år deltok de i Sanremo nok en gang, og liknet bronseplasseringen de oppnådde for landet sitt i Eurovision. Etter konkurransen skal de gjenoppta sin verdensturné som starter i Barcelona, og de skal opptre på de mest prestisjefylte europeiske stedene gjennom sommeren, og fra september vil de være i Canada og Nord-Amerika.

Hvordan du stemmer

For å stemme kan du bruke Eurovision-appen, ringe 829 69 6 og deretter taste deltakernummer, eller ved å sende SMS til 26400 med deltagernummer. Stemmene fra TV-seere og fagjuryer i hvert land teller 50 % hver.

Hvor du kan se

Det hele kan du se på Nrk1, på Nrk-tv og på YouTube via den offisielle Eurovision-kanalen.

ESC Norge har laget egne stemmeskjemaer og bingoskjema du kan laste ned her:

Vi ønsker alle deltakere lykke til, og håper du får en strålende kveld!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien