Alt du trenger å vite om kveldens finale!

Eurovision 2022: Norge, semifinale 1. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

I kveld braker det løs i Pala Olimpico! 25 land, deriblant Norge, skal konkurrere om trofeet og å vinne årets Eurovision Song Contest.

Subwoolfer har virkelig gjort seg bemerket i Torino. De har bergtatt folket og fansen, og i kveld gjelder det! Så får vi se hvor Norge kommer til å ende opp til slutt.

Subwoolfer. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Åpningsnummer

Årets finale starter med en forestilling kalt «The Sound of Peace». Rockemusikerne Rockin’ 1000 vil spille en versjon av «Imagine» av John Lennon og Yoko Ono. Alt vil starte i Torino’s gater, så vil de etter hvert bevege seg inn på scenen i arenaen. Her får de selskap av programlederne Laura Pausini, Alessandro Cattelan og Mika. Etter åpningsnummeret er det klart for flaggparade.

Flaggparade. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Startnummer

Norge vil i kveld starte som nummer 7. Dette ble bestemt etter at de trekte at de skulle delta i første halvdel av showet. For å se hvordan rekkefølgen og hvordan de andre starter kan du se dette her.

Last ned stemmeskjema og bingo!

Så er det mange som ønsker å lage liv under finalen. ESC Norge har laget stemmeskjema og bingo som du kan kose deg med til semifinalene. Husk å last ned vårt stemmeskjema og bingo her!

LET THE EUROVISION SONG CONTEST 2022 BEGIN!

POSTKORTENE

Mens scenen forberedes til hver nasjon, får vi se ett lite postkort fra ett sted i Italia. Det er dronen Leo som tar oss med på tur gjennom Italia, mens artisten som skal stå på scenen prosjekteres som hologrammer på de forskjellige stedene.

Så er det på tide med de 25 sangene skal fremføres og til slutt recapen.

Etter alle sangene vil Laura Pausini fremføre forskjellige låter. Deretter vil vi få pauseinnslag med Måneskin som vant Eurovision Song Contest i fjor. De vil synge sin nye singel som heter «Supermodel», for aller første gang.

Vi vil også få møte Gigliola Cinquetti som vant Eurovision Song Contest for Italia for aller første i gang i 1964. Hun skal fremføre sin vinnerlåt «Non Ho L’étà»..

Det siste pausenummeret skal Mika ha. Han vil synge en medley av låta «Grace Kelly» og «Love Today», samt fremføre hans nye låt «Yo Yo».

Pauseinnslag med Mika: Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Avstemmingsrekkefølge

Så er det på tide med avstemming. Først vil vi få avstemmingsrekkefølgen for juryene. Vi fikk vite at det er fjorårets Eurovision Song Contest representant for Norge, TIX som vil dele ut Norge sine jurypoeng. Les mer om dette her.

Her er rekkefølgen jurystemmene vil leses opp i:

Nederland
San Marino
Nord Makedonia
Malta
Ukraina
Albania
Estland
Aserbajdsjan
Portugal
Tyskland
Belgia
Norge
Israel
Polen
Hellas
Moldova
Bulgaria
Serbia
Island
Kypros
Latvia
Spania
Sveits
Danmark
Frankrike
Armenia
Montenegro
Romania
Irland
Slovenia
Georgia
Kroatia
Litauen
Østerrike
Finland
Storbritannia
Sverige
Australia
Tsjekkia
Italia

Etter dette vil telestemmene bli delt ut, og vi starter med landet som har fått minst poeng av juryene, og jobber oss oppover mot den som fikk mest. Til slutt kåres vinneren av årets Eurovision Song Contest!

VIL DU STEMME?

For å stemme kan du bruke Eurovision-appen, ringe 829 69 6 og deretter taste deltakernummer, eller ved å sende SMS til 26400 med deltagernummer. Stemmene fra TV-seere og fagjuryer i hvert land teller 50 % hver.

HVORDAN SE PÅ

Finalen begynner kl. 21:00 i kveld. Den kan sees på NRK1 og NRK TV.

Finalen er endelig her! KOS DEG MED ÅRETS FINALE AV EUROVISION! Følg oss på ESC Norge for nyheter utover i uka, og kom gjerne med kommentarer på vår Facebookside!

Del:
Relaterte artikler