ESC Norges andresjanse 2022

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Feil låt vant sa du? Ble favoritten din fra en nasjonal finale slått på målstreken? Kanskje din favoritt er en av de låtene vi i team ESC Norge har gitt en ny sjanse.

Andresjansen er konkurransen der vi gir låter som ikke ble valgt ut i landets nasjonale uttakning en ny sjanse. Låtene er valgt ut av skribenten(e) som er ansvarlig for landet. Låtene er valgt basert på opptreden fra nasjonal utvelgelse, der det er mulig. I år har vi funnet 27 herlige smakebiter til dere. Hvem liker dere best?

Andresjansen gjennomføres følgende:

  • Du lytter deg gjennom våre utvalgte bidrag. (se spilleliste lenger ned i artikkel)
  • Du stemmer på vanlig måte, 1 – 8, 10 og 12 poeng
  • Du stemmer i kommentarfeltet på Facebooksiden til escNorge eller i escNorges diskusjonsforum.
  • Frist for å stemme er søndag 26. juni kl. 18:00.

Årets andresjanse bidrag er:

  1. Albania: Alban Ramosaj – Theje
  2. Australia: Jaguar Jonze – Little Fires
  3. Danmark: Josie Elinor & Jack Warren – Let Me Go
  4. Estland: Anna Sahlene – Champion
  5. Finland: Bess – Ram Pam Pam
  6. Frankrike: SOA – Seule
  7. Irland: Rachel Goode – I’m Loving Me
  8. Island: Reykjavikurdætur – Turn This Around
  9. Israel: Inbal Bibi – Marionette
  10. Italia: Dargen D’Amico – Dove Si Balla
  11. Kroatia: Marko Bosnjak – Moli za nas
  12. Latvia: Aminata – I’m Letting You Go
  13. Litauen: Lolita Zero – Not Your Mother
  14. Malta: Aidan – Ritmu
  15. Nord-Makedonia: Viktor Aposolovski – Superman * Finner ikke livefremføring
  16. Norge: ElsieBay – Death of Us
  17. Polen: Daria – Paranoia
  18. Portugal: Aurea – Why?
  19. Romania: Dora Gaitanovici – Ana
  20. San Marino: Burak Yeter & Alessandro Coli – More Than You
  21. Serbia: Zorja – Zorja
  22. Slovenia: July Jones – Girls Can Do Anything
  23. Spania: Rigoberta Bandini – Ay mama
  24. Sverige: Anders Bagge – Bigger Than The Universe
  25. Tsjekkia: ANNABELLE – Runnin’ out of F* time
  26. Tyskland: Felicia Lu – Anxiety
  27. Ukraina: Alina Pash – Shadow of Forgotten Ancestors

Under spillelista kan du lese hvordan det gikk med låtene i sine nasjonale finaler.

Landene:

Albania: Alban var en av favorittene i årets nasjonale finale i Albania. Til slutt endte han opp på en god andreplass bak Ronela Hajati som endte opp med å representere landet.


Australia: Jaguar Jonze overrasket i den australske nasjonale finalen med en kjole som ble påtent. Hun vant jurystemmene i den nasjonale finalen, men endte til slutt på en 3. plass.


Danmark: Josie Elinor & Jack Warren klarte å komme seg til en gullfinale, der de til slutt endte opp på en tredjeplass. De fikk flest SMS stemmer sammen med REDDI som representerte Danmark i årets Eurovision Song Contest.


Estland: Anna Sahlene hadde en av de mest typiske Eurovision-låtene i Estland. Hun endte til slutt på en fjerdeplass. Klarer hun å komme opp på pallen her?


Finland: Bess overrasket mange i Finland med sin friske og kule låt, men klarte ikke helt å hamle med The Rasmus. Hun fikk nest mest stemmer fra juryen, og endte til slutt opp med en tredjeplass.

BESS – Foto: YLE / Nelli Kenttä


Frankrike: SOA var lenge favoritt til å vinne i Frankrike, men endte til slutt på en tredjeplass i den store finalen i Frankrike.


Irland: Rachel Goode var også en av favorittene i Irland, men det gikk ikke helt inn på målstreken. I den nasjonale finalen endte hun til slutt på en 5. plass.


Island: Rekjavikurdætur overrasket Island med et morsomt nummer, til slutt endte de på en andreplass i finalen.


Italia: Dargen D’Amico endte opp med å lage en fest i Festival San Remo i Italia i år, klarer han å komme på pallen i årets Andresjanse?


Kroatia: Marko Bosnjak var en av de positive overraskelsene i den kroatiske nasjonale finalen. Han klarte til slutt og ende på en god andreplass i den nasjonale finalen.


Latvia: Mange hadde stor glede av å se Aminata igjen i den latviske nasjonale finalen Supernova. Til slutt endte hun opp på en andreplass.

Aminata – Foto: LTV/ Aksels Roberts Zirnis


Litauen: Lolita Zero har et av de mest minneverdige numrene. Det endte til slutt opp med en andreplass bak Monika Liu.


Malta: En annen som også ble slått på målstreken var Aidan i Malta. Han kom på en andreplass bak Emma Muscat som endte opp med å representere landet. Kan han gjøre det bra i vår andresjanse?


Nord-Makedonia: Og når vi snakker om å bli slått på målstreken var det kanskje Viktor Apostolovski fra Nord-Makedonia som fikk det sureste eplet. Han fikk like mange poeng som Andrea som endte opp med å vinne. Andrea endte opp med mest poeng fra juryen, mens Viktor hadde tredobbelt med så mange telestemmer. Til slutt vant Andrea den nasjonale finalen på grunn av flest jurystemmer.


Norge: ElsieBay var lenge en storfavoritt i Norge til å vinne hele Melodi Grand Prix. I finalen kom hun til gullduellen, men kom til slutt til topp 4.

Foto: Endre Fagervold / escnorge.no


Polen: Daria ble i Polen slått på målstreken av Ochman. Hun klarte å komme til gullfinalen der det ble sølv.


Portugal: Aurea overrasket alle med sine vakre ballade i Portugal, og til slutt endte hun opp på en femteplass.


Romania: Dora Gaitanovici endte til slutt opp med en tredjeplass i den rumenske nasjonale finalen. Hun fikk flest folkestemmer.


San Marino: Achille Lauro tok seieren i San Marino, men vant bare med et poeng, nettopp fremfor de vi ønsker å gi en ny mulighet her.


Serbia: Zorja imponerte under den serbiske nasjonale finalen med en god tredjeplass. Dette er et bidrag vi mener virkelig bør få prøve seg i vår andresjanse.


Slovenia: July Jones var veldig opptatt av kvinners rettigheter, og det fikk henne til en femteplass i den slovenske nasjonale finalen. Kan hun klatre her?


Spania: Rigoberta Bandini var en av favorittene til å vinne den spanske nasjonale finalen. Med å hedre mammaer og med pupp på scena må da vel dette være et av årets mest minneverdige numre?
Sverige: Anders Bagge var også en av de største favorittene i Sverige, men endte til slutt opp med en andreplass. Han fikk flest telestemmer i årets Melodifestival.

Rigoberta Bandini. Foto: RTVE


Tsjekkia: ANNABELLE fikk tredje mest stemmer fra juryen i Tsjekkia, og vår landansvarlige har veldig lyst til å gi ANNABELLE en ny sjanse her. Klarer hun å overbevise? Hun endte opp på en 6. plass i den nasjonale finalen.


Tyskland: Felicia Lu endte opp på en fjerdeplass i den tyske nasjonale finalen. Hun var en av favorittene før finalen, men klarte ikke å nå helt frem når det gjaldt som mest.

Felicia Lu. Foto: NDR/Hendrik Lüders


Ukraina: Så er det Ukraina. Alina Pash vant den nasjonale utvelgelsen i Ukraina, men fikk ikke representere landet på grunn av at hun hadde besøkt Krim-halvøya i 2015. Vår landansvalige ønsket at hun skulle få en ny mulighet her. Kan hun gå i topp i vår andresjanse?

Da gleder vi oss til å se hva dere synes om disse låtene. Husk at fristen for å stemme er søndag 26. juni kl. 18:00. Resultatet presenteres i egen artikkel senere samme dagen. LYKKE TIL!

Del:
Relaterte artikler
Melodifestivalen
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien