Nye detaljer rundt EBUs avgjørelse ang ESC 2023

Foto: EBU / Andres Putting

Etter EBUs pressemelding i forrige uke, der de skrev at de har kommet frem til at det ikke blir mulig å arrangere Eurovision Song Contest i Ukraina i 2023, har flere satt spørsmålstegn ved EBU sin avgjørelse.

I lys av dette, har EBU i dag kommet med en ny pressemelding hvor de gir en detaljert forklaring på hvorfor de har tatt denne avgjørelsen. Der skriver de blant annet at reglene for Eurovision Song Contest sier tydelig at arrangementet kan flyttes i en force majeure-situasjon, slik som en pågående krig. Disse reglene er alle medlemmer av EBU klar over. De har også hentet inn sikkerhetsråd fra en tredje part, og latt seg merke til en kommentar fra generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg om at krigen i Ukraina kan ta år.

LES PRESSEMELDINGEN HER

Det er tydelig at det Ukrainske folk og ikke minst vinnerne av ESC 2022,  Kalush Orchestra, er misfornøyde med avgjørelsen EBU har tatt. De ønsker så klart å få feire seieren sin i, som de sier, ett fritt Ukraina. Under veldedighetskonserten «Embrace Ukraine» i Amsterdam tidligere i uken, var også programlederne Timur Miroshnychenko og Kateryna Osadcha klare på at de ønsker å få arrangere Eurovision Song Contest i Ukraina i 2023.

Her kan du se konserten i sin helhet:

Sist i pressemeldingen skriver EBU at de beklager at de måtte ta beslutningen om å flytte arrangementet til et annet land og at de vil fortsette diskusjoner om å finne et passende sted for neste års Eurovision Song Contest. De er i alle fall glade for at de har ett godt samarbeid med EBUs ukrainske medlem UA:PBC om disse utfordringnene.

Da er det bare å smøre seg med tålmodighet, og vente spent på hvor ESC 2023 blir arrangert.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien