escPraten med Sofie Fjellvang

Sofie Fjellvang og Christer Høiland Foto: Christer Høiland

Velkommen til tredje utgave av spalten «escPraten»! Gjennom sommeren skal vi publisere intervjuer med totalt seks artister om deres forhold til Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix. Noen av artistene kjenner vi fra før av gjennom for eksempel tidligere MGP-deltakelse, mens noen andre er helt nye artister som vi ønsket å bli bedre kjent med. Vi blir også bedre kjent med artistene, og hvilke prosjekter de har gående. Kanskje får vi noen hint om fremtidig MGP-deltakelse også? Følg med på escNorge gjennom sommeren!

I denne tredje utgaven av escPraten skal vi få et gjensyn med Sofie Fjellvang. Sofie har tidligere vært aktuell med deltakelse i The Voice, men nå sist Melodi Grand Prix i 2022. Hun deltok med låten «Made Of Glass», som plasserte seg i topp 4 i årets MGP! Vår skribent Christer Høiland tok en prat med henne for å hvordan MGP-reisen hennes var, hva hun gjør nå og hvordan fremtiden ser ut.

Hvordan var hele MGP-reisen?

Det var en helt utrolig reise! Det som var mest spesielt var at jeg tror det hadde vært mer spesielt hvis jeg fikk beskjed med en gang jeg søkte, men nå fikk jeg jo ikke gladmeldingen før tredje forsøket mitt på deltakelse. Så det var jo en seier i seg selv å bare komme med etter å ha fått et nei to ganger. Jeg ble jo litt sånn redd også når jeg så hvilke andre artister jeg skulle konkurrere mot. Jeg fikk nemlig et skriv kvelden før om hvem som var med, og begynte å grine fordi det var så mye bra. Så det var en god blanding av at jeg følte meg veldig heldig fordi jeg fikk delta, men når du innser at du skal konkurrere med så flinke artister blir det litt frykt også. Føler meg veldig heldig som fikk lov til å være med og komme meg gjennom det lille nåløyet, og på toppen av det hele topp 4 (!!). Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å få være med på den opplevelsen, og at folk tok imot meg og «Made Of Glass» så bra!

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Hva gjør du nå etter MGP?

Først og fremst så skal jeg endelig på bryllupsreise!! I mai hadde jeg også ha min første konsert alene, på Studio B i Kristiansand. Der fikk jeg spille en del egne sanger, The Voice sanger og selvfølgelig «Made Of Glass». Utenom det så skriver fortsatt aktivt låter med Kjetil Mørland. Kjetil er så sykt hyggelig og dyktig, og det er virkelig en ære å få lov til å skrive med han. Vi har skrevet tre nye låter sammen, og vi skal skrive to til som til sammen skal bli til en EP. Så det blir veldig mye musikk å glede seg til fremover! Jeg ønsker også å bli kjent med nye mennesker, knytte relasjoner og kontakter, fordi det er veldig verdifullt for meg.

Hvordan er ditt forhold til Eurovision og MGP?

Jeg er jo musikkelsker, og det er jo så ekstremt mye forskjellig i Eurovision. Så jeg syns naturligvis det er veldig gøy å følge med! Alle har jo et forhold til Eurovsion, men for meg så handler Eurovision om musikkhistorie, og hva som griper meg. Det gjorde jo så definitivt Kjetil Mørland og Debrah Scarlet sin «A Monster Like Me». Man kan på mange måter si at det var «den første forelskelsen» mellom meg og Eurovision!

Pleier du å følge med på noen av konkurransene? Hvorfor/hvorfor ikke?

Normalt sett så pleier jeg å følge med hvert år, ja! Men akkurat i år så har jeg ikke fått sett så veldig mange av bidragene i år fordi jeg var så stressa med min egen deltakelse i MGP. Jeg ville ikke bruke så mye tid på å fokusere på andre enn meg selv slik at jeg skulle ha mest mulig ro og fokus. Vet faktisk ikke om jeg hadde klart å levere så bra hvis jeg ikke hadde hatt fokus, men jeg valgte å holde fokuset på meg selv fordi jeg ikke ville sammenlikne meg selv med andre. Det kan være litt farlig, og det er viktig å være seg selv best mulig.

Jeg syns Subwoolfer er dritkult, og de vil appellere veldig til det store Europa! Jeg burde kanskje være bitter for at jeg tapte for dem, men det er jeg på ingen måte. Låta er knallbra, og de er jo så kule folk. Det er vanskelig å vinne mot ulvene! Og mysteriet rundt hvem de er har jo også definitivt skapt mye oppmerksomhet og diskusjon rundt dem, noe som bidrar til å øke populæriteten deres. Jeg vet hvem de er – men my lips are sealed!

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Hva er ditt favorittbidrag i ESC/MGP? Hvorfor det?

Jeg må jo si Kjetil Mørland med «A Monster Like Me» i 2015, selvfølgelig. Folk tror kanskje jeg bare sier det fordi jeg jobber med han, men det er det bidraget jeg har elsket mest uavhengig om jeg hadde jobbet med han eller ikke. Kjetil er så utrolig dyktig, og man skjønner at han har noe i konkurransen. Låtene, tekstene og egentlig alt han gjør appellerer veldig til meg! Jeg må jo også si at «Sprit In The Sky» med KEiiNO er jo også en favoritt, jeg syns deres bidrag er dødsbra og husker spesielt når de vant publikrmsstemmene. Litt flaut å innrømme, men jeg hadde jo et lite crush på Bjørn Johan Muri, så «Yes Man» også har satt seg. Men i ettertid har jeg jo innsett at det er jo musikken som betyr mest for meg, og da var Kjetil en perfekt match.

Får vi se deg i MGP igjen?

Ja! 100% ja! Jeg kommer uten tvil til å prøve meg på MGP igjen, Eurovision er jo selvfølgelig den store drømmen min. Men man må jo bli valgt ut igjen, og det er jo litt av et nåløye i seg selv. MGP-juryen er vanvittig flinke, og de setter låtene høyre enn artistene. Jeg syns det er bra, og det er også så bra at de velger ut låtene gjennom ulike runder og sammen med fansen. Jeg kommer definitivt til å bli med igjen, men meg må jo ha den riktige låten først. Den må komme fra hjertet, og med et budskap jeg vil bære. Man må bare prøve å sende det inn, og håpe og drømme om at den blir tatt med. De hjemme stemte jo som noen gale, så jeg håper de gjør de gjør det igjen hvis jeg blir med igjen!

Det har vært en utrolig opplevelse å oppleve at man rører folk, alle meldingene jeg har fått, og det å få lov til å formidle og treffe flere folk er også en stor motivasjon for å få lov til å bli med. Det å bety noe for folk er så viktig for meg! Så ja, hvis Stig og MGP-gjengen vil ha meg tilbake så er jeg definitivt med!

Vi takker Sofie Fjellvang for praten – og håper å se deg tilbake i MGP snart! Følg med neste fredag for en ny utgave av escPraten!

Del:
Relaterte artikler